San Franciso: The Golden Gate City

Sometimes dreams do come true: In de zomer van 2016 gingen we met een koppel vrienden op roadtrip in het Westen. First stop: San Fran!

Fog city

Velen waarschuwden ons. San Francisco, ook wel fog city genoemd, kan zeer winderig zijn en eveneens heb je kans dat er soort van mist (fog) hangt. Die wind hebben we inderdaad gevoeld! Neem dus zeker winddichte kledij mee als je SF bezoekt.

I want to ride my bicycle

Een leuke manier om de stad te verkennen is per fiets. We huurden deze ter plekke  (Blazing Saddles, 433 Mason St, San Francisco) en volgden een fietsroute langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Nog geen half uur rijden en we kwamen al een racoon (wasbeer) tegen in een park! Smeer die beentjes al maar in. Berg op, berg af, wind tegen, wind mee, alles kan!

P1000350.JPG
20160707_161141.jpg

Golden Gate Bridge

Een topmoment was het uitzicht op die welbekende Golden Gate Bridge. Eens we veilig de brug over raakten, zonder van onze fiets te waaien, hadden we een mooi uitzicht op de skyline van SF. De Golden Gate kreeg voor mij nog een extra betekenis. Jawel, mijn vriend ging hier op zijn knie!

P1000399 (3)

Alcatraz

Een tweede must-see is Alcatraz: de gevangenis gevestigd op een eiland en bekend omwille van de wereldberoemde gevangene Al Capone. We boekten onze tickets ruim op voorhand. We kozen ervoor om de evening tour te doen. Prison by night, kwestie van wat extra sfeer…

P1000492.JPG

What else? 

Fisherman’s wharf & Pier 39: deze liggen beiden op dezelfde straat. Behoorlijk toeristisch, maar zeker een bezoekje waard! Fisherman’s Warf is trouwens de oude zeeliedenbuurt. De ideale locatie dus om een visrestaurant te zoeken!  Op Pier 39 kom je dan weer de bekende zeeleeuwen tegen.

P1000422.JPG

Lombard street: Een straat met 8 haarspeldbochten,  Gezien ik dagelijks in file sta op de Antwerpse ring, had ik geen zin om ook hier aan te schuiven. We deden het te voet, veel beter voor het milieu (en de conditie)!

Painted ladies: Herinner je je nog de intro van Full House? Wel dan herken je deze rij victoriaanse huizen aan Alamo Square meteen! Wist je trouwens dat de naam ‘Painted ladies’ gegeven wordt aan huizen in Victoriaanse en Edwardiaanse stijl die in drie of meer kleuren geverfd zijn? Je kan deze ook terugvinden in steden als Baltimore en New Orleans.

P1000344

Kortom: San Francisco, een stad naar mijn hart. Eerlijk? Ik hou wel van steden. Ik hou er vooral van de sfeer in een stad te ontdekken. In tegenstelling tot steden als New York of Chicago, vind je in San Francisco (nog) niet al te veel wolkenkrabbers. Ook heerlijk om die ouderwetse Cable Car door de straten te zien rijden. Zeker een bezoek waard!

Geef een reactie