Toronto en de Niagara watervallen

Na een vlucht van 8 uur kwamen we tegen de late namiddag toe in hotel Holiday Inn Downtown Toronto. We werden meteen vriendelijk onthaald door receptionist Nellie. Vanwege onze huwelijksreis kregen we meteen 4 ontbijtvouchers cadeau. Hoe kan je beter je dag starten dan met een heerlijk ontbijt?! De eerste dag kozen we ervoor om op tijd ons bed in te kruipen.

Private guide

Daags nadien hadden we al meteen een drukke agenda. In de voormiddag gingen we meteen op verkenning. Via het ondergrondse shoppingcentrum Eaton Center (Toronto telt 28 km aan ondergrondse shoppingcentra!!) kwamen we al snel bij Toronto City Hall en het bekende Nathan Philips Square terecht. In de winter wordt deze vijver omgetoverd tot een schaatspiste. Heerlijk!

In de namiddag hadden we afgesproken met Canadese vrienden die ons hun favoriete deel van Toronto leerden kennen: Chinatown en Kensington Market. Wat ons meteen opviel? De diversiteit aan inwoners en de verdraagzaamheid onderling! Ik heb me dan ook geen moment onveilig gevoeld in deze stad. Diezelfde dag bezochten we ook nog de universiteitswijk. Wat een groot contrast tussen alle verschillende wijken!

Niagara Falls

Op dag 2 bezochten we de Niagara Falls: één van de bezienswaardigheden op mijn bucketlist! Na anderhalf uur rijden vanuit Toronto kwamen toe bij de watervallen. Een kleine tegenvaller was de enorme toeristische site rondom… Even kwam ik in een mini Las Vegas terecht. Maar… dit kon mijn enthousiasme niet onderdrukken!

We kochten meteen tickets voor de ‘Hornblower‘ en ‘Journey behind the falls‘, de topattracties om de watervallen van dichtbij te voelen. Doen!

City Centre & Toronto Islands

Dag 3: Tijd om het toeristische centrum van Toronto te verkennen. We namen de metro tot aan de CN tower. Met een hoogte van 553 meter was dit tot 2007 het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld. We kochten tickets en gingen met de (glazen) lift tot boven. Met een snelheid van 22 km/u sta je op 58 seconden boven genietend van een prachtig uitzicht over de stad. En voor de échte durvers: Je kan een ‘Edge Walk’ boeken waarbij je onder begeleiding langs de buitenkant rondom de Skypod wandelt en zelfs tot over de rand hangt in een harnas. Ik huiver bij de gedachte alleen!

We wandelden te voet langs harbourfront om iets verderop de Ferry te nemen richting Toronto Islands. We kozen voor de Ferry richting Ward’s Island (+- $ 8 p.p. ). Dit deel van het eiland is residentieel en minder toeristisch als Centre Island. Eens aangekomen, heb je een prachtig zicht op de skyline van Toronto. Even weg uit de stad, genieten van de rust en het water. Via een houten wandelpad langs het water kwamen we terecht bij The Rectory café, een ideale plek voor een lunch! We zetten we onze wandeltocht verder over het eiland richting Center Island van waaruit we de andere Ferry naar Toronto namen.

Eens terug in Toronto gingen we op zoek naar St. Lawrence market. Tijd om te genieten van een tussendoortje. Van al dat wandelen krijgt een mens honger! Van hieruit trokken we verder richting “The Distillery District“. Een verscholen parel in deze stad. Bijna niet te zien vanop de straat, maar eens je deze leuke site gevonden hebt, wil je er uren blijven hangen. Hier vind je een heerlijke mix van hippe winkels, bars en kunstgalerijen in een oud historisch centrum.

Na een lange dag stappen keerden we terug naar ons hotel. We verlaten Toronto met een klein hartje. Onze eerste kennismaking met Canada was alvast één om nooit te vergeten!

2 gedachten over “Toronto en de Niagara watervallen

Geef een reactie