B&B Chez Luti: Genieten aan het Brielse meer

Een eerste indruk kan veelbepalend zijn. Maar anderzijds ook soms zo verkeerd…

Onderweg naar onze eerste Bed & Breakfast-ervaring. Nog maar 15 minuten te rijden en wat zien we? Rotterdamse industrie… Dit was niet wat we hadden verwacht van onze eerste B&B overnachting. We nemen de afslag en nog voor we het goed en wel beseften, reden we langs het Brielse meer. Wat een heerlijke omgeving. Rust, water, groen en geen industrie meer te zien!

B&B Chez Luti

We rijden Molecaten Park Kruinigergors binnen. Te midden van het park ligt de B&B. We worden meteen hartelijk ontvangen door gastvrouw Luti. Een open, warme en gastvrije vrouw die ons meteen begroet. Toevallig ook mijn Tante. Tante Lut!

In 2011 kwamen we er voor het eerst. We waren 5 jaar samen en we hadden iets te vieren. Ondertussen is het een jaarlijkse traditie geworden. En ook mijn schoonouders en onze beste vrienden zijn fan.

B&B Chez Luti heeft 2 kamers, de ‘Saartje’ kamer en de ‘Jade’ kamer. Ik moet toegeven: De ‘Jade’ kamer is mijn favoriet. Ik voelde me er meteen thuis. Ik vind er een soort van rust.

Wie ons goed kent, ziet ook meteen waar we onze inspiratie haalde bij het inrichten van ons huis. De groene accenten nam ik mee naar huis! En hier hebben we tot heden nog geen spijt van.

Zoveel moois, te weinig tijd

De omgeving heeft ontzettend veel te bieden: een heerlijke boswandeling vlakbij, een fietstocht langs het Brielse meer, het Oostvoornse meer of de Voornse duinen, een namiddag in de oude vestingstad Brielle, een bezoek aan de Maasvlakte, lekker uitwaaien aan het strand van Rockanje of een daguitstap naar Rotterdam. Mogelijkheden genoeg! Teveel om op één weekend te doen. Maar een reden te meer om nog eens terug te gaan.

IMG_20180825_193032.jpg

Wil je graag gezellig en lekker gaan dineren aan het water? Dan moet je bij Brasserie Aqua zijn. Zoals de naam doet vermoeden, ligt deze brasserie aan de jachthaven, op 25 minuten wandelen van de B&B.

Coffee, please!

Opstaan met de geur van warme broodjes of een heerlijke tas koffie. JA! Ik word instant gelukkig bij het zien van zo’n gedekte ontbijttafel. Het is dan ook het ideale moment om even bij te praten of gewoon de dagplanning te overlopen. Wat gaan we doen, waar gaan we naartoe?

Wil je graag ook eens overnachten in bij B&B Chez Luti? Neem dan zeker een kijkje op de website.

Wij gaan volgend jaar alvast terug!

2 gedachten over “B&B Chez Luti: Genieten aan het Brielse meer

Geef een reactie