Op vakantie met vrienden…

Op vakantie met vrienden: We kregen vaak te horen dat dit een vriendschap kan kapot maken… Een reis wordt vaak ook als een relatietest gezien. En toch lieten we ons niet afschrikken…

We gingen al meerdere keren samen op vakantie. En dit met verschillende vrienden. Een weekendje weg naar Nederland, een week op skivakantie, er even tussenuit naar Almería, een rondreis in Thailand of een roadtrip door de USA. Zowel met een vriendin, als met koppels of met enkele vrienden.

Ik moet zeggen: We zijn nog steeds met iedereen bevriend! Al moet ik ook toegeven dat het niet altijd even gemakkelijk was.

DSC01763

We leerden door de jaren heen dat iedereen anders is. Flexibel zijn is belangrijk. Niet iedereen heeft dezelfde gewoontes of interesses, onze levens zien er allemaal anders uit. Geef toe: De wereld zou saai zijn moesten we allemaal hetzelfde zijn. Niet?

Veel samen doen is tof, al vind ik voor mezelf dat er ook voldoende plaats moet zijn om iets apart te doen. Geef elkaar voldoende vrijheid en rustmomenten.

20180306_154343

Met goede afspraken geraak je al ver:  Bespreek op voorhand het budget. Hoe regel je aankopen? Leg je een pot? Ga je uit eten of kook je liever zelf? Praat erover! Duidelijke afspraken geven een hoop minder stress ter plekke. Durf eerlijk zijn en krop geen frustraties op.

De ene heeft een ochtendhumeur, terwijl de andere vol energie is. De ene wil zoveel mogelijk aan de dag hebben, terwijl de andere graag uitrust… Doet iemand iets waar ik me niet 100 % in kan vinden? Dan probeer ik dit van me af te zetten. We zijn tenslotte allemaal op vakantie en iedereen heeft recht om hiervan te genieten op zijn manier. Misschien kan de ene in de ochtend al een activiteit doen en spreek je gewoon tegen de middag af om iets samen te doen?

In mijn man heb ik de ideale reispartner gevonden. We zitten op dezelfde lijn. We zijn beiden niet super avontuurlijk, maar willen wél onze grenzen verleggen. Ik denk dat een goede communicatie hiervan de basis is. We weten van elkaar wat we leuk vinden en wat niet. En af en toe wat water bij de wijn moet kunnen.

Oostenrijk
Onze eerste reis samen: Oostenrijk (2006)

Die vrienden van ons: We zien ze doodgraag, we zouden niet zonder ze kunnen. En wat is er dan mooier om samen een stukje van die wereld te kunnen zien?

“In life it’s not where you go – it’s who you travel with.” ~ Charles Schultz

Geef een reactie