Site pictogram About love and travel

Grotten van Han: Plezier voor klein en groot!

sdr

“De grotten van Han, plezier voor klein en groot. De grotten van Han, zo’n dag vergeet je nooit!” Met zo’n slogan hadden we geen keus…We moesten weten wat daar te zien was.

Op onze eerste stop tijdens ons weekend in d’Ardennen zagen we een folder liggen van HANlloween. Griezelen in de grotten: I’m in!

Het domein is veel groter dan ik dacht. Aangekomen in het dorp werd ons meteen duidelijk dat alles draaide rond deze toeristische attractie. De PassHan (grot + wildparkt) kost 31,90 euro per persoon voor het hele pakket (2020). Eens we onze tickets hadden, namen we het treintje richting Wildpark. Vandaar wandelden we het hele domein af, genietend van de prachtige herfstkleuren.

Wil je het hele wildpark te voet doen, reken dan op een 5,5 km wandelen. Voor mensen met kinderen: Enkel het eerste gedeelte (2,5 km) is te doen met een buggy (type ‘mountain buggy’), al wordt een draagzak eerder aangeraden. Eens aangekomen in de bar ‘Tivoli’, kan je van daaruit een pendelbus nemen tot aan de beren, of verder wandelen. Onderweg kom je verschillende dieren tegen (herten, everzwijnen, beren, bizons, wolven,…).

Neem zeker een picknick mee! Wij deden dit niet en hadden daar halverwege spijt van. In het park kan je enkel bij bar ‘Tivoli’ of aan de beren even stoppen voor een kleine snack. En een kleine snack kan je letterlijk nemen: een warme wafel of een klein bekertje Royco soep…

Na de wandeling door het Wildpark, kwamen we aan bij de grotten. Tijdens deze gegidste rondleiding konden we onder meer genieten van de halloween – animatie in de grotten. Niet eng, maar het gaf het geheel wat extra ‘cachet’.

Wist je trouwens dat in 2018 de verlichting in de grot werd vernieuwd? Voortaan wordt er gewerkt met LED-verlichting. Veel moderner én milieuvriendelijker! Je kan voortaan ook genieten van een gloednieuw klank-en lichtspektakel in de grot genaamd “Origin”. Deze creatie van Luc Petit is een parel! Wil je graag meer info over zijn werk? Ga dan zeker eens naar zijn website.

Tot slot kan je ook overnachten op het domein. Je kan kiezen tussen een overnachting in de Tree Tents (tenten die tussen de bomen gespannen zijn) met een prachtig zicht op de vallei of een overnachting bij de beren. Ik zie zo’n nachtje wel zitten!

Wil je ook zo’n onvergetelijke dag? Neem dan een kijkje op de website van de Grotten van Han.

Mobiele versie afsluiten