Op zoek naar een vakantiebestemming voor onze ‘Babymoon’

Kinderen krijgen: Enerzijds wist ik van kinds af dat ik graag een gezin wilde stichten. Maar hoe ouder ik werd, hoe meer angst ik kreeg dat kinderen mijn vrijheid zouden beperken.

Ik ontdekte gaandeweg het genot van reizen. De laatste jaren werd het bijna een verslaving. Was ik niet op reis, dan kon ik urenlang op zoek naar informatie op het internet. Reisgidsen werden een verzamelobject.

Nog eentje?

Jaar na jaar werd onze kinderdroom uitgesteld door … een volgende reis. En toch voelde ik ook de angst dat ik iets voor me uitschoof en later misschien spijt zou krijgen van mijn keuze. Wat als het dan toch niet zou lukken? Hebben we niet te lang gewacht? Hadden we er maar beter vroeger aan begonnen?

We trouwden en datzelfde jaar werd ik 30. We waren ondertussen al meer dan 12 jaar samen. Het leek ons het ideale moment om toch de stap te wagen. En ondertussen kijken we met veel liefde uit naar dat kleine wondertje.

Zwanger op vakantie

We besloten al snel dat we, nog voor de komst van de baby, graag met z’n tweetjes op vakantie wilden. We kozen ervoor om de week van Hemelvaart vast te leggen. We hadden maar 3 dagen vakantie te nemen om een hele week weg te kunnen. Ik wilde dan ook zo veel mogelijk vakantie opsparen voor na de bevalling.

De bestemming kiezen was echter iets moeilijker. Manlief wilde niet dat ik nog met het vliegtuig op vakantie ging. Met 31 weken zwangerschap moet je natuurlijk opletten of je nog mag vliegen. Wil je graag nog met het vliegtuig op vakantie? Check vooraf zeker tot hoe lang je toestemming hebt. Dit verschilt per vliegtuigmaatschappij.

Voor ons was het duidelijk dat we met de auto op vakantie gingen. En gezien we maar een week hadden, kozen we voor een beperkte afstand.

Normandië: Check!

Een gevarieerde keuze tussen natuur, cultuur en geschiedenis. Op 6 juni 2019 is het exact 75 jaar geleden dat D-day plaats vond. Een bezoek aan de invasiestranden kon dus niet ontbreken.

We kozen voor een huisje met tuin. Een afwisseling van rust en actie leek me het beste. Ook vond ik de aanwezigheid van een keuken wel gemakkelijk zodat we niet telkens op restaurant moesten te gaan. Omwille van de zwangerschap (en bijhorende zwangerschapsdiabetes) hoefde ik niet altijd uit te zoeken wat ik wel en vooral niet mocht eten.

sdr
sdr

Leren loslaten

Waar ik het vooral moeilijk mee had was het feit dat ik naar mijn lichaam moest leren luisteren. Voortaan waren we met 2. En dat leerproces vraagt tijd. Tot 20 weken deed ik gewoon waar ik zin in had. Maar plots gaf mijn lichaam aan dat dit niet meer mogelijk was. Ook op vakantie werden rustpauzes frequenter. Tot grote frustratie van mezelf. Gun jezelf een dagje ‘niksen’. Ik boekte een last-minute zwangerschapsmassage. En achteraf gezien had ik dit veel eerder moeten doen. Ook dat is vakantie. Voor velen misschien iets doodnormaal, voor mij een aanpassing. We hadden vaak een gevoel dat we zoveel mogelijk op korte tijd wilden zien en dat was nu niet meer haalbaar.

dav
dav

Reizen met kinderen

Ook al zijn we binnenkort met 3, reizen blijft op onze bucketlist staan. Onlangs vond ik een interessant boek dat na enkele uren was uitgelezen. Ik kan het alleen maar aanraden!

Ik ga op reis en ik neem mee… De kinderen. – Lieselot De Smet

Binnenkort ziet ons leven er anders uit, maar daarom niet minder boeiend! Ik kijk er naar uit om samen met ons 3 deze mooie wereld verder te ontdekken.

“As soon as I saw you, I knew an adventure was about to happen.”

A. A. Milne, Winnie the Pooh

Een gedachte over “Op zoek naar een vakantiebestemming voor onze ‘Babymoon’

Geef een reactie