Onze eerste ervaring in een hostel in Slovenië

Hostels: Het stond, net als kamperen, niet meteen op mijn bucketlist. Het idee van grote slaapzalen, gezamenlijke doucheruimtes en een groep lawaaierige jongeren kwam meteen in me op. Hoe zou ik hier ik godsnaam kunnen genieten van vakantie?

Misschien had ik teveel vooroordelen… Onbekend is onbemind. Dus waarom toch niet eens proberen?

Pod voglom

Wanneer we voor onze rondreis door Slovenië en Kroatië op zoek waren naar een slaapplaats, kwam ik op de website van Pod voglom terecht.

Deze hostel, vlak naast het meer van Bohinj (Slovenië), sprak ons meteen aan. Een uitstekende ligging én misschien wel het belangrijkste voor ons: ze hadden privékamers met een eigen badkamer! Onze eerste hostel is een feit.

We boekten via mail en kregen vrijwel meteen een antwoord. Qua klantvriendelijkheid meteen een 10! Bovendien gaven ze ook nog 15% korting op hun buitenactiviteiten (paragliding, raften, canyoning, kayaking,…). Indien gewenst kan er ook halfpension of volpension aangevraagd worden (mits toeslag). We besluiten om het erop te wagen en boeken meteen voor 4 nachten.

Back to basics

Ik geef toe: de kamers zijn niet zo luxueus als in een hotel, de badkamer was behoorlijk ouderwets, maar alles was proper en netjes. De aanwezigheid van een groep schoolkinderen was geen enkel probleem. Na 22 u. was het stil op de gang en we hadden geen enkel moment last van nachtlawaai.

Het ontbijt was basic. Maar ook dat was voor ons geen probleem. Voor ons hoeft een uitgebreid ontbijt niet altijd. We houden van een lekkere yoghurt met fruit en havermout. We hadden onze eigen havermout mee en maakten gebruik van het aanbod yoghurt en fruit in de eetzaal. Kortom: Een gezonde start van de dag!

Misschien was het ook wat we op dat moment nodig hadden. We kwamen voor de rust en de omgeving. Na een hele dag buiten, dronken we een lokaal biertje aan de bar, lazen we nog even in een boek en vielen we als een blok in slaap.

Bezienswaardigheden

Rondom de hostel kan je een heleboel leuke plaatsen bezoeken. De hostel ligt vlak naast het meer van Bohinj en het Triglav national park. Met een kabellift kan je de berg Vogel op waar je een prachtig zicht krijgt over het grote meer. Ik geef je wel mee dat de kabellift niet gratis is. Integendeel, best behoorlijk prijzig. Maar voor die prijs, krijg je er een adembenemend uitzicht bij op een hoogte van 1533 meter.

Heerlijk wandelen, genieten van wat moeder natuur ons te bieden heeft. En wie weet, heb je het geluk dat er nog sneeuw ligt!

Een andere must-see is het meer van Bled op 25 minuten rijden van de hostel. Een stuk bekender, maar dus ook toeristischer.

Je kan een bootje huren om tot op het eiland in het midden van het meer te geraken. Gewoon even lekker genieten tijdens een boottrip met z’n twee of met de kinderen. Waarom niet? In het midden van het meer vind je een klein eiland met een kerkje. Niet groot, niets spectaculair, maar wel leuk even rond te wandelen.

hostel in Slovenië

Tot slot raad ik je zeker aan om de Vintgar kloof te bezoeken. De wandeling (1,6 km) op het houten wandelpad langs het helderblauwe water is een aanrader! Trek je wandelschoenen aan en verken deze plek. Meer info over openingstijden en prijzen vind je hier!

hostel in Slovenië

Vergeet Ljubljana niet!

Slovenië is niet heel groot, vergelijkbaar met België. Op een uur rijden sta je zo in de hoofdstad.

Blijf je dus meerdere dagen in Slovenië, dan raden we zeker aan om de hoofdstad te bezoeken. Wanneer je rondwandelt in de stad , heb je absoluut niet het gevoel dat dit de hoofdstad van het land is. In tegenstelling tot Brussel of Parijs, loop je hier rond in een bijna verkeersvrije omgeving. Ik zou het kunnen vergelijken met de binnenstad van Gent of Brugge. Authentiek, charmant en er heerst een soort van gezelligheid door de straten. Een ideale studentenstad dus 😉 !

Voor herhaling vatbaar

Of we nog eens naar een hostel zouden gaan? ZEKER! En misschien moet ik dat kamperen ook maar eens proberen… Onze ervaring in een hostel was alvast een positieve ervaring en zeker iets dat we nog eens zouden doen!

Heb je zelf nog een leuke hostel of accomodatie waar je laaiend enthousiast over was? Laat het ons zeker weten! En wie weet zetten we hem op onze wishlist voor een volgende vakantie!

2 gedachten over “Onze eerste ervaring in een hostel in Slovenië

  1. leuk dat jullie zoeken naar andere formules. Elke formule heeft zijn voor en nadelen. Ik zelf kampeer heel graag maar ik geef toe het ‘nachtelijk’ toiletbezoek is er soms te veel aan. Dus zoek ik vaak naar campings met privé sanitair. Echte luxe vind ik dat. Een beetje meer glamping , een beetje minder kamperen misschien ? maar voor mij werkt het . Veel succes met de reizen, de liefde en de blog.

  2. Dag Clara

    Bedankt voor je fijne reactie! Zo’n glamping idee met privé sanitair spreekt ons inderdaad ook wel aan. Misschien een goed idee om hiermee te beginnen. Tips zijn altijd welkom!

    Groetjes
    Lina en Joris

Geef een reactie