Slovenië: Onze eerste ervaring in een hostel

Hostels: Het stond, net als kamperen, niet meteen op mijn bucketlist. Het idee van grote slaapzalen, gezamenlijke doucheruimtes en een groep lawaaierige jongeren kwam meteen in me op. Hoe zou ik hier ik godsnaam kunnen genieten van vakantie?

Misschien had ik teveel vooroordelen… Onbekend is onbemind. Dus waarom toch niet eens proberen?

Pod voglom

Wanneer we voor onze rondreis door Slovenië en Kroatië op zoek waren naar een slaapplaats, kwam ik op de website van Pod voglom terecht. Deze hostel, vlak naast het meer van Bohinj (Slovenië), sprak me meteen aan. Een uitstekende ligging én misschien wel het belangrijkste voor ons: ze hadden privékamers met een eigen badkamer!

Het meer van Bohinj

Ik nam contact op via mail en kreeg vrijwel meteen een antwoord. De hostel was nog vrij, ze hadden een kamer voor ons en de prijs viel goed mee. We betaalden 193 euro voor 4 nachten met ontbijt en bedlinnen inbegrepen (2017). Bovendien gaven ze ook nog 15% korting op hun buitenactiviteiten (paragliding, raften, canyoning, kayaking,…). Indien gewenst kan er ook halfpension of volpension aangevraagd worden (mits toeslag).

Ik geef toe: de kamers zijn niet zo luxueus als in een hotel, de badkamer was behoorlijk ouderwets, maar alles was proper en netjes. De aanwezigheid van een groep schoolkinderen was geen enkel probleem. Na 22 u. was het stil op de gang en we hadden geen enkel moment last van nachtlawaai.

Het ontbijt was basic. Maar ook dat was voor ons geen probleem. Voor ons hoeft een uitgebreid ontbijt niet altijd. We houden van een lekkere yoghurt met fruit en havermout. We hadden onze eigen havermout mee en maakten gebruik van het aanbod yoghurt en fruit in de eetzaal. Kortom: Een gezonde start van de dag!

Bezienswaardigheden

Rondom de hostel kan je een heleboel leuke plaatsen bezoeken. De hostel ligt vlak naast het meer van Bohinj en het Triglav national park. Met een kabellift kan je de berg Vogel op waar je een prachtig zicht krijgt over het grote meer.

IMG-20170520-WA0046

20170518_101149.jpg

Een andere must-see is het meer van Bled op 25 minuten rijden van de hostel. Een stuk bekender (maar dus ook meer toeristen). Je kan een bootje huren om tot op het eiland te geraken. Gewoon even lekker genieten tijdens een boottrip met z’n twee. Waarom niet?

P1010872

Tot slot raad ik je zeker aan om de Vintgar kloof te bezoeken. De wandeling (1,6 km) langs het houten wandelpad over over helder blauwe water is een aanrader! Meer info over openingstijden en prijzen vind je hier!

20170520_111001

Voor herhaling vatbaar

Voor ons is luxe geen noodzakelijkheid, maar comfort is wel belangrijk. Het idee van een nachtelijke wandeling naar een gemeenschappelijk toilet op een camping is voor mij nog een brug te ver. De aanwezigheid van eigen sanitair is wel een must.

Of we nog eens naar een hostel zouden gaan? ZEKER! Aanraders zijn steeds welkom! En misschien moet ik dat kamperen ook maar eens proberen…


2 reacties op ‘Slovenië: Onze eerste ervaring in een hostel

  1. leuk dat jullie zoeken naar andere formules. Elke formule heeft zijn voor en nadelen. Ik zelf kampeer heel graag maar ik geef toe het ‘nachtelijk’ toiletbezoek is er soms te veel aan. Dus zoek ik vaak naar campings met privé sanitair. Echte luxe vind ik dat. Een beetje meer glamping , een beetje minder kamperen misschien ? maar voor mij werkt het . Veel succes met de reizen, de liefde en de blog.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s