Khao Sok Lake: Overnachten op het water

Een overnachting op het water. Niet iets wat je bij ons meteen doet, tenzij op een (woon)boot misschien.

In 2015 gingen we met 4 vrienden naar Thailand. Een afwisseling van natuur, cultuur en rust stonden op onze planning.

‘Back to basic’ is iets wat we ons tegenwoordig nog amper kunnen voorstellen. Een uitdaging, maar wél een leuke! Twee dagen zonder WIFI, geen bereik, geen elektriciteit, in the middle of nowhere, in een hutje op een (gigantisch) meer… Spannend! Ik, die voordien nog nooit in een tent had geslapen of ooit gekampeerd had, vertrok met een klein hartje op 2-daagse.

We boekten een tour via https://khaosoklake.com/. We werden opgehaald per taxi aan Don Sak Pier (gezien we van Koh Samui doorreisden naar Khao Sok). In ons pakket zat het vervoer vanaf Don Sak Pier (2,5u rijden), een overnachting (in een hutje op het meer), alle maaltijden, een Engelstalige gids en privé long tail boot en transport van aan het kantoor inbegrepen. De prijs (2015) bedroeg 4900 baht per persoon, oftwel +- 125 euro.

Niet meteen goedkoop, maar 80% van de prijs gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking en het behoud van het natuurreservaat. Toch niet onbelangrijk lijkt me!

We lieten onze bagage achter in het kantoor en werden naar de boot gebracht. Enkel wat ondergoed, reservekledij en het hoogstnoodzakelijke gerief ging mee. Uiteraard nam ik ook mijn GSM mee om foto’s te trekken.

We vaarden richting onze slaapplaats en maakten kennis met onze gids. Een grappige Thai, bijna onverstaanbaar, maar zijn enthousiasme maakte het goed.

20150407_060753

We vertrokken diezelfde namiddag nog op trektocht richting een ‘viewpoint’. Al even enthousiast wandelde onze gids ons voor. Geen klimschoenen, maar gewone ‘sandalen’. Ik kon het zelfs geen schoenen meer noemen. Bijna blootsvoets liep hij, in een sneltempo dat eerder op lopen leek, richting boven. Vol energie gingen we hem achterna. Het werd steeds stijler. Het laatste stuk waren échte rotsblokken waar je letterlijk op moest klimmen. Mijn hoogtevrees werd me teveel en mijn conditie gaf forfait. De mannen gingen wél verder. Een prachtig zicht gemist, maar wél zonder angstaanval terug beneden geraakt. Ik was trots tot waar ik geraakt was.

20150406_165726

’s Avonds werd een heerlijke maaltijd voorgeschoteld en om 22 u. ging het licht uit. Gezien er geen elektriciteit was, werd er gewerkt met generatoren die om 22u uitgingen. In de hutjes was het verschrikkelijk warm. Ik hoorde voortdurend geluid en wist niet of ik überhaupt een oog dicht zou doen.

Veel geslapen heb ik niet. Het idee dat er een dier in mijn hut kon binnen kruipen, zorgde voor een voortdurende waakmodus. Maar wakker worden met een prachtig zicht op het meer maakte dit allemaal goed. Zaaalig! Badpak aan en meteen een frisse duik in het water.

20150407_063809

Op dag 2 vertrokken we meteen na het ontbijt op ‘Morning Mist tour’ met de boot op het prachtige meer. We bezochten een grot en genoten verder van het prachtige uitzicht. Enkel het geluid van dieren en onze boot was alles wat we hoorden.

Eén van die ervaringen waarbij je nog eens stilstaat bij wat voor moois deze wereld te bieden heeft!

“Look deep into nature, and then you will understand everything better” – Albert Einstein

20150407_101515

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s