Landal Village L’eau D’heure: Genieten met het gezin!

We begonnen 2020 goed. Mijn laatste weekend zwangerschapsverlof. Nog even er tussenuit samen met de familie. TOP!

We werden getrakteerd op een weekend in het Landalpark ‘Village L’eau D’heure’. Een vakantiepark in Froidchapelle, vlakbij het het meer van L’eau D’heure. Een prachtige locatie: midden in het groen, vlakbij het water.

Auto volgepakt (dat heb je nu eenmaal met een baby) vertrokken we naar de Ardennen.

Voor het eerst naar Landal

Na een rit van anderhalf uur komen we aan op onze bestemming: Landal park ‘Village l’Eau d’Heure’. We halen de sleutel op en gaan op zoek naar ons vakantiehuis. Geen idee wat we konden verwachten. Het was onze eerste ervaring in een Landal park.

Van een meevaller gesproken: Wat een ongelofelijk mooi huis! De inrichting is huiselijk, gezellige en warm. In tegenstelling tot andere vakantieparken had ik hier voor het eerst een thuisgevoel. Er werd duidelijk gewerkt met oog voor detail.

We verbleven in een ruime 6-persoonsbungalow Luxe (115m²!) . Het huis is voorzien van een living, eetplek, keuken, 3 slaapkamers, 2 badkamers, een terras én een sauna en zonnebank!

Om dan nog te zwijgen over de locatie. Het huis, mét terras, vlakbij het water, met zicht op het meer.

We staan de volgende dag op en worden meteen wakker met het mooiste uitzicht ooit! Schoenen aan, tas koffie mee naar buiten, het natte gras in om een foto van dit mooie tafereel te trekken. Instant vakantiegevoel. Ik knijp mezelf en besef weer even hoe gelukkig ik ben.

Hier worden wij gelukkig van. Nieuwe plekken ontdekken, wakker worden met een fenomenaal uitzicht. Herinneringen die je nooit meer vergeet.

Wat heeft het vakantiepark nog meer te bieden?

Wie van water en bijgevolg dus ook van watersport houdt, is hier op het juiste adres. In de zomer kan je hier komen surfen, kanoën, zeilen, vissen, … Uiteraard kan je ook gewoon lekker genieten op het strand van de Beachclub. Wandelaars en fietsers komen hier eveneens aan hun trekken. De omgeving en natuur is er prachtig. Ben je een golfliefhebber? Geen probleem. Enkele kilometers verder kan je een namiddag golfen bij Pro1Golf. Tijdens de vakantieperiodes wordt er ook entertainment voorzien voor kinderen.

Heb je graag een overzicht van al dit leuks? Neem dan zeker een kijkje op hun activiteitenpagina.

Gezien we met een baby van 5 maanden op stap waren (én het uiteraard winter was), konden we niet zo erg veel activiteiten doen. We genoten uiteraard wel van een heerlijke wandeling en gingen al snel de lokale horeca uittesten!

Een biertje? Graag!

We rijden richting Chimay. Een bezoek aan de abdij stond op mijn wishlist, maar gezien de beperkte tijd werd het een flitsbezoek in het dorp. We hebben namelijk nog iets te vieren: Omi werd onlangs 60! Dat laten we dus niet onopgemerkt voorbij gaan! Geen Chimay op onze trip, maar een lokaal biertje van huisbrouwerij ‘Brasserie des fagnes‘.

Deze brasserie is zeker een aanrader in de omgeving. Lekker lokaal, een streekbiertje erbij. Een aangename plek voor jong en oud.

Brasserie des fagnes in Couvin

Als een vis in het water

Het vakantiepark is ook voorzien van een subtropisch zwembad. Let wel: hiervoor dien je nog apart inkom te betalen. Dit zit niet mee in je verblijf inbegrepen. Voor Feliz was het haar eerste ervaring in een groot zwembad. Heerlijk om dat snoetje te zien. Als een vis in het water! Ons weekend was geslaagd!

In de namiddag maken we nog een laatste wandeling, pakken we onze auto in en rijden we terug huiswaarts. We konden ons geen mooiere manier voorstellen om 2020 te starten!

Geef een reactie