5x lekker eten in Sint-Niklaas

Sint-Niklaas… Een centrumstad midden tussen Gent en Antwerpen. Het centrum van het Waasland. Een leuke stad om te ontdekken, en zelfs nog beter, om er lekker te gaan eten.

Lekker uit eten is een ontspanning voor ons. Niet hoeven koken, lekker bediend worden en geen afwas nadien! Je doet er me zeker een plezier mee.  

Maar waar kan je lekker eten in Sint-Niklaas? Ik geef je alvast 5 plekjes mee.

1. Soep en Zoet

Mijn nummer 1 voor een lekker ontbijt of brunch in Sint-Niklaas. Hip interieur, vriendelijke bediening. En daar dan zo’n overheerlijk ontbijt bij dat een instagramfoto waard is. Zo’n bord waarvan je instant honger krijgt, zo’n bord wat je thuis zelf wil maken maar veel te veel werk vergt. Het water komt me alweer in de mond als ik deze blog schrijf. Gluten – of lactose vrij is geen enkel probleem. Why choose when you can have it all!

lekker eten in  Sint-Niklaas

2. Cremerie Francois

Sint-Niklaas heeft twee héél bekende ijssalons: Cremerie Francois en Cremerie Foubert. Beiden topkwaliteit. Maar mijn voorkeur gaat naar Francois. Ieder zijn smaak natuurlijk. Wat beter dan tijdens de zomerdagen verfrissen met een lekker ijsje. Gewoon afhalen of heerlijk uitgebreid genieten van een lekkere coupe. Bij mooi weer kan je ook lekker genieten op hun terras achteraan.

3. ’t Zonneken

Hun buitenterras laat me denken aan een Amerikaanse saloon. Wegdromen met een cocktail aan de bar in het buitenland. Dat gevoel krijg ik automatisch als in naar ’t Zonneken ga. Een lekkere menukaart, gewoon iets drinken op het terras of evengoed een vrijgezellenschotel. Alles is mogelijk. Wil je hier graag naartoe? Reserveer tijdig (2 weken op voorhand)!

4. La Luna Rossa

Italiaanse keuken. (H)Eerlijk. Niet alle Italiaanse restaurants zijn even lekker. Maar deze vond ik persoonlijk best goed. Eerlijke keuken met lekkere verse producten. Niet erg groot, maar sfeervol. Op het bovenverdiep zit je knus en is het niet te druk. Beneden kan het soms lawaaierig zijn.  Dit restaurant wordt trouwens gerund door een échte Italiaanse familie. Ciao Bella!    

5. Met tijd en Boterhammen

Een lekkere lunchbar in het Centrum van Sint-Niklaas. Vlak naast La Luna Rossa, in één van de leukste straatjes van Sint-Niklaas. Een lekkere pasta of salade? Gluten – en lactosevrij op vraag. En dat met een lekkere koffie of verse thee. Zeker een bezoekje waard!  

Keuzestress?

Moeilijk kiezen? Ik begrijp je! Een reden om misschien een overnachting te boeken en een ‘citytrip’ Sint-Niklaas te boeken. Maak een wandeling in het provinciaal domein De Ster, bezoek Waasland Shoppingcenter of doe een stadswandeling langs alle bezienswaardigheden. Lekker eten in Sint-Niklaas zal er niet aan ontbreken. Of het nu ontbijt, lunch of dineren is.

Laat me zeker weten wat je vond van onze suggesties! Deel het in je stories en tag #aboutloveandtravel.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s