6x lekker eten in Sint-Niklaas

Sint-Niklaas… Een centrumstad midden tussen Gent en Antwerpen. Het centrum van het Waasland. Een leuke stad om te ontdekken, en zelfs nog beter, om er lekker te gaan eten. Lekker uit eten is een ontspanning voor ons. Niet hoeven koken, lekker bediend worden en geen afwas nadien! Je doet er ons zeker een plezier mee.  Op zoek naar een goed adresje? Hier kan je 6x lekker eten in Sint-Niklaas.

1. Soep en Zoet: lekker ontbijten in Sint-Niklaas

Mijn nummer 1 voor een lekker ontbijt of brunch in Sint-Niklaas. Hip interieur, vriendelijke bediening. En daar dan zo’n overheerlijk ontbijt bij dat een instagramfoto waard is. Zo’n bord waarvan je instant honger krijgt, zo’n bord wat je thuis zelf wil maken maar veel te veel werk vergt. Het water komt me alweer in de mond als ik deze blog schrijf. Gluten – of lactose vrij is geen enkel probleem. En kinderen zijn verzot van de kids brunch. Why choose when you can have it all!

Place to be: Grote Markt 43 Sint-Niklaas

lekker eten in  Sint-Niklaas

2. Cremerie Francois: lekker zondigen in Sint-Niklaas

Sint-Niklaas heeft twee héél bekende ijssalons: Cremerie Francois en Cremerie Foubert. Beiden topkwaliteit. Maar mijn voorkeur gaat naar Francois. Ieder zijn smaak natuurlijk. Wat beter dan tijdens de zomerdagen verfrissen met een lekker ijsje. Gewoon afhalen of heerlijk uitgebreid genieten van een lekkere coupe. Bij mooi weer kan je ook lekker genieten op hun terras achteraan.

Place to be: Ankerstraat 34, Sint-Niklaas

3. ‘t Zonneken: lekker borrelen in Sint-Niklaas

Hun buitenterras laat me denken aan een Amerikaanse saloon. Wegdromen met een cocktail aan de bar in het buitenland. Dat gevoel krijg ik automatisch als in naar ’t Zonneken ga. Een lekkere menukaart, gewoon iets drinken op het terras of evengoed een vrijgezellenschotel. Alles is mogelijk. Wil je hier graag naartoe? Reserveer tijdig (2 weken op voorhand)!

Place to be: Zonneken 2, Sint-Niklaas

4. La Luna Rossa: lekker dineren in Sint-Niklaas

Italiaanse keuken. (H)Eerlijk. Niet alle Italiaanse restaurants zijn even lekker. Maar deze vond ik persoonlijk super goed. Eerlijke keuken met lekkere verse producten. Niet erg groot, maar sfeervol. Op het bovenverdiep zit je knus en is het niet te druk. Beneden kan het soms lawaaierig zijn.  Dit restaurant wordt trouwens gerund door een échte Italiaanse familie. Ciao Bella!    

Place to be: Nieuwstraat 7, Sint-Niklaas

5. Met tijd en Boterhammen: lekker lunchen in Sint-Niklaas

Deze lunchbar in het Centrum van Sint-Niklaas, vlak naast La Luna Rossa, in één van de leukste straatjes van Sint-Niklaas, is een aanrader. Een lekkere pasta of salade? Gluten – en lactosevrij op vraag. En dat met een lekkere koffie of verse thee. Zeker een bezoekje waard!

Place to be: Nieuwstraat 5, Sint-Niklaas

6. Skippy’s: lekkere apero in Sint-Niklaas

Belgium meets… Australia! Sint-Niklase Emily en haar Australische man Eddie leerden elkaar kennen terwijl Emily op rondreis was in Australië. En nu brengen ze Australië naar Sint-Niklaas. Skippy’s is een gezellige koffie – en wijnbar waar je terecht kan voor een lekkere lunch met oa. heerlijke meatpie! Je kan uiteraard ook kiezen voor vegan opties!

Place to be: Nieuwstraat 13, Sint-Niklaas

6x lekker eten? Keuzestress?

Moeilijk kiezen? Ik begrijp je! Een reden om misschien een overnachting te boeken en een ‘citytrip’ Sint-Niklaas te boeken. Maak een wandeling in het provinciaal domein De Ster, bezoek Waasland Shoppingcenter of doe een stadswandeling langs alle bezienswaardigheden. Lekker eten in Sint-Niklaas zal er niet aan ontbreken. Of het nu ontbijt, lunch of dineren is.

Laat me zeker weten wat je vond van onze suggesties! Deel het in je stories en tag #aboutloveandtravel.

Smakelijk!

Geef een reactie