Site pictogram About love and travel

Le Mont Saint-Michel: UNESCO werelderfgoed met een gouden randje

Vriendin Ginny en haar gezin trokken deze zomer naar Frankrijk, meer bepaald het Noorden. Een eerste stop bracht hen naar St.Aubin-Sur-Mer in Normandië. Ze verbleven er op 5-sterrencamping ‘La Côte de Nacre’, op een half uur rijden van Caen.

Na 5 dagen reden ze door naar Bretagne. Hun verblijf op Camping Les Mouettes, gelegen in Carentec, is een aanrader. Zeker voor gezinnen met kleine kinderen! De camping, gelegen aan zee met zicht op de Baie de Morlaix, biedt alles wat je van een camping verlangt: een waterpark, spa- en wellnessfaciliteiten, sporttereinen, … Je zal er je geen seconde vervelen.

Maar ook van een uitstap zijn Ginny, Rudy en de kids niet vies. Tijdens hun verblijf in Bretagne kon een bezoek aan de Mont Saint-Michel niet ontbreken. Dit rotsachtig getijdeneiland werd in 1979 uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Een must-see dus! Al jaar en dag staat hij op mijn wishlist, maar tot op heden zijn we er (helaas) nog niet geraakt.

Ginny schreef er met veel plezier een blog over.

“Vorige week bezocht ik samen met mijn man en onze 2 kindjes (3,5 en 10j) Le Mont-Saint-Michel, op
doorreis van Normandië naar Bretagne.


De weg ernaartoe staat goed aangeduid. Via wegwijzers op de baan werden we naar een parking
geleid. De kostprijs bedraagt € 14,50 per dag. Daarna kan je de keuze maken: ofwel neem je de shuttle bus ofwel ga je te voet (ca. 40-45min stappen) naar het eiland. Er is een brug aangelegd zodat het eiland makkelijk bereikbaar is. Te voet kan je langer genieten van het mooie uitzicht op de baai, langs weerszijden van de brug.
De baai staat gekend als één met de sterkste getijden van Europa, er is 2x per dag springtij, dit
gaat heel snel, en kan je dus goed opmerken gedurende je bezoek aan de Mont.
Sinds 1979 staat de baai en berg geklasseerd als UNESCO Werelderfgoed.


Op de Mont Saint-Michel vind je verschillende bezienswaardigheden, oa. een abdij, museum, vele
winkeltjes, restaurants en zelfs hotels. Het was er groter dan we hadden verwacht. Je kan overal geraken via kleine wegen en via trappen. Wij hadden wel al snel spijt dat we de wandelwagen voor de jongste hadden meegenomen, want dat is daar niet echt aan te raden met al die trappen!

Voor wie kleine kinderen heeft, kan ik de tip geven: parkeer je op de parking, en neem de (gratis) shuttlebus, die brengt je tot vlakbij de Mont of neem een draagzak mee zodat je makkelijk de berg kan beklimmen!

Zoals elke toeristische trekpleister was het wel enorm duur om er iets te drinken. Onze benen waren moe van het vele klimmen en dus besloten we iets te gaan drinken in een van de cafeetjes, met
uitzicht op de baai. We schrokken toen we de prijs zagen: bijna € 6 voor een cola! Behoorlijk prijzig dus!
Na de Eiffeltoren en het Kasteel van Versailles is de Mont-Saint-Michel de derde meest bezochte plaats in Frankrijk. Het is zeker een aanrader om de Mont een bezoekje te brengen, het uitzicht van daarboven is prachtig!
Tot slot misschien nog een leuk wist-je-datje: Voor de Disneyfilm Rapunzel is Mont Saint-Michel gebruikt als inspiratie voor het ontwerp van het koninkrijk.”

Kortom: De Mont-Saint Michel, Lonely Planet’s nummer 201 van de top 500 beste plekken op aarde, lijkt me zeker een bezoekje waard. En dit op slechts 650 km rijden van thuis! Maar neem misschien een picknick of een colaatje mee om je portemonnee te sparen. Wil je graag meer weten over Normandië, lees dan zeker ook deze blog!

Bezoek elk jaar een plek waar je nog nooit bent geweest – Dalai Lama

Mobiele versie afsluiten