7 redenen waarom je B&B Baz moet boeken!

Ons eerste nachtje weg met ons tweetjes sinds Feliz er is. Dan mag het wel iets meer zijn. We hadden nood aan uitslapen, rust, ontspanning en gewoon even tijd voor ons twee. We wilden niet te ver rijden, maar wel écht dat vakantiegevoel ervaren. Gedurende 24 uur gewoon lekker ‘zen’ zijn.

B&B Baz ligt in het mooie Bazel, een deelgemeente van Kruibeke. Letterlijk 30 minuten van ons thuis. Zo dichtbij op vakantie. Iets wat we anders nooit zouden doen. Maar ik moet toegeven: vakanties dichtbij huis heeft ook z’n voordelen. Minder reistijd, meer genieten! Hieronder alvast 7 redenen waarom ook jij zo’n kans niet mag laten liggen!

  1. Voor ieder wat wils!

De B&B heeft voor ieder wat wils. Koppels, gezinnen met kinderen, rolstoelgebruikers, groepen …. Noem het op, het is mogelijk. Even weg alleen, een zakenreis voor het werk, een weekend weg met de kids. De B&B staat klaar voor iedereen. Naast de B&B verhuren de eigenaars de B&B ook als gehele woning en ze beschikken ook nog over een vakantiewoning. Hetzelfde domein, een ander gebouw. Bekijk zeker hun website voor alle mogelijkheden!

2. Heerlijk slapen

Wij sliepen in kamer ‘Riet’, een kamer die verdeeld kan worden in 2 delen. Ideaal voor gezinnen met kinderen. De uitschuifbare wand tussen het slaapgedeelte en de zetel kan perfect afgesloten worden. De badkamer, de mini-bar en het klein bureautje maken het plaatje compleet.

De kamer is ruim, licht en ingericht met oog voor detail. De woning werd prachtig verbouwd waarbij de jaren 60-stijl gerespecteerd bleef. En de muurtekeningen, gemaakt door Eva Mouton, geven de verschillende ruimten een extra cachet. Hier alvast een fan!

3. Zwemvijver en sauna

’s Ochtends wakker worden met een frisse duik in een zwemvijver. Heerlijk! Er is geen betere manier om je dag te starten! Trouwens: Badhanddoeken en badjassen worden voorzien voor de gasten. GENIET van de zwemvijver, ONTSPAN in de sauna, RUST lekker uit in de hangmat. Kortom: ontspannen is hier geen enkel probleem! #maghetwatlangerduren?

3. Heerlijk ontbijt

Om dan nog te zwijgen over het uitgebreid en gevarieerd streekontbijt. Neen, niet zomaar een ontbijt. Wel ééntje dat je niet snel vergeet. Tijdens corona werd het ontbijt aan tafel geserveerd. Daags voordien kregen we een lijstje met gerechten waar we uit konden kiezen. Stuk voor stuk heerlijk en lokaal.

4. Kinderen zijn welkom

Wat me zo aanspreekt in de B&B: kindvriendelijkheid. Ook al waren we deze keer met ons twee, ons zie je hier zeker terug met Feliz! Geen enkele keer had ik het gevoel dat kinderen niet welkom zouden zijn.

5. Streekproducten en ecologie

Wat me meteen opviel: In de B&B staat ecologie centraal. Fairtrade zeep, vegan handzeep, een karaf voor water en een zwemvijver. Al deze maatregelen die ervoor zorgen dat we toch wat bewuster reizen. Ook wordt er gekozen om te werken met streekproducten: yoghurt van de hollebeekhoeve (Kruibeke), ijs van Knut (Kruibeke), honing van een lokale bijenkweker, enzovoort.

Als reisblogger vind ik het best aangenaam om wat meer over de streek en haar specialiteiten te leren. Bij deze: missie geslaagd!

6. Prachtige omgeving

Dat de B&B in orde is, lijkt me duidelijk. Maar misschien vraag je je af wat de omgeving te bieden heeft. Wel: ALLES!

  • Breng een bezoek aan Kasteel Wissekerke: letterlijk op een boogscheut van de B&B. Een prachtig kasteel pal in het centrum van Bazel
  • Verken de streek per fiets: Vraag gerust een fietskaart en ga op verkenning. De Kruibeekse polders, een parel in de streek, zijn zeker een fietstocht waard! Wist je trouwens dat je ook fietsen kan huren bij B&B Baz?
  • Citytrip Antwerpen: De waterbus is vanuit de B&B letterlijk op een 10 minuten bereikbaar met de auto. Van daaruit kan je meteen richting Antwerpen-centrum.
  • Waasland Shopping Centrum: Shopaholics kunnen zich laten gaan in het shoppingcentrum
  • Voor gastronomie moet je achter de hoek zijn. De restaurants rond het kerkplein zijn stuk voor stuk ge-wel-dig! Een mooiere locatie voor een heerlijk avondje gastronomie ga je niet snel vinden!

7. Creatieve workshops

Ben je eerder op zoek naar iets creatief? Geen probleem! B&B Baz organiseert workshops en arrangementen op aanvraag: Kookworkshops, een dag bootplezier, mocktails maken, … Op de website kan je zeker alle info vinden.

Boeken, nu!

Heb ik je overtuigd? Neem dan alvast je agenda erbij en boek een nachtje weg! Je gaat er geen spijt van hebben? En vergeet zeker niet je ervaring te delen op Instagram met de hashtag #aboutloveandtravel. Want geeft toe: Wat is er mooier dan liefde en reizen te combineren?

Een gedachte over “7 redenen waarom je B&B Baz moet boeken!

Geef een reactie