B&B Geetkotmolenhoeve: luxueus overnachten op een boerderij

Geetkotmolenhoeve, synoniem voor luxueus overnachten op een boerderij vlakbij het provinciaal domein Puyenbroeck. Grenzend aan het mooie Waasland en op een boogscheut van Gent. Een ideale combinatie én een geweldige ligging dus.

Weekendjes weg – het liefst op een plek met een verhaal, persoonlijkheid en charme – da’s ons lang leven. Ontsnappen aan dagdagelijkse sleur van poetsen, opruimen, koken, om dan opnieuw op te ruimen en te poetsen. Na maanden aan ons huis gekluisterd te zijn, is de nood aan ontspanning groot. Dit keer gingen we voor dus voor een luxueuze overnachting op een boerderij in Zaffelare.

Luxueus overnachten op een boerderij

Deze bed and breakfast is duidelijk meer dan een bed en ontbijt. Laten we het eerder een vakantieloft noemen. De prachtige gerenoveerde hoeveloft laat je meteen wegdromen. De loft is voorzien van een living met slaapmezannine en bureau, een keuken , eetplaats, slaapkamer met plek voor 4 (en een babybedje) en een ruime badkamer. Tot slot kan je bij goed weer heerlijk genieten van het dakterras met uitzicht op de velden.

Aan ruimte dus geen gebrek. In tegenstelling tot een klassieke kamer heb je hier meer dan ruimte genoeg. Ideaal voor enkele dagen weg met het gezin.

luxueus overnachten op een boerderij

Hoeveproducten uit eerste hand

Wanneer we naar een bed en breakfast gaan, houden we van lokaal lekkers. Geen standaard hotelontbijt, maar lokale, verse streekproducten.

Christine en Luc gaan nog een stap verder. Ze hebben naast de bed and breakfast ook een boerderij met schapen, koeien, een geitje en enkele kippen. Ook de boomgaard wordt gebruikt voor heerlijke vruchtensappen.

Enkele jaren geleden zijn ze gestart met een lokale hoeveslagerij. Het principe van de korte keten dus. De dieren groeien op op de boerderij en komen dus rechtstreeks van de slagerij terug. Geen tussenschakels. Ook verkopen ze lokale producten van collega’s uit de buurt (geitenkaas, yoghurt,…).

Een mooi en eerlijk principe. Je weet wat je op je bord krijgt. De dieren worden goed behandeld, hebben een mooi leven en zien niet af. Geen gigantische vleesindustrie. Puur en eerlijk vlees.

Het ontbijt, bestaande uit producten van eigen bodem, geserveerd uit grootmoeders servies, doet me terugdenken aan mijn kinderjaren bij bomma thuis. Keuze genoeg in elk geval. Overschotjes wikkelen we in een papieren serviette om mee te nemen als lunch voor onderweg.

luxueus overnachten op een boerderij

Huiselijke gezelligheid

Gezien de huidige maatregelen voorzien Christine en Luc voor een meerprijs een gourmet pakket zodat je samen met je partner, gezin of vrienden een gezellige avond kan beleven.

Je hoeft niet te koken en aan drank absoluut geen gebrek. Er wordt gewerkt volgens het principe van de ‘honesty bar‘. Neem een flesje wijn, een lokaal biertje, een frisdrank of een vruchtensap; noteer het en reken af bij het vertrek.

Maak er een gezellige avond van. Geniet van lekker (vers) eten en sluit de avond af met een partijtje biljart of een gezelschapsspel.

Niets beter dan een thuisgevoel zonder huishoudelijke verplichtingen!

Domein Puyenbroeck

Na onze overnachting in de luxebedden van B&B Geetkotmolenhoeve zijn we toe aan wat activiteit. Gastvrouw Christine had een wandelkaart met aangeduide wandelroute klaargelegd voor ons. Een aanrader volgens haar. Startend aan parking 2 van het domein Puyenbroeck. ‘Een rustige route met mooie uitzichten’ vertelde ze erbij.

Ze had gelijk. Het was even zoeken naar het startpunt gezien we onze wagen – lui als we zijn – geparkeerd hadden vlakbij de ingang.

We zijn geen echte wandelaars. De route, een 7-tal kilometer, was dus meer dan voldoende voor ons. Een kleine twee uur onderweg. De afwisseling aan zichten maakt het boeiend. En niet onbelangrijk: de knooppunten waren makkelijk te vinden.

Neem een picknick mee en geniet coronaproof van de mooie plekjes aan het water om te genieten van rust en ruimte. Een ideale activiteit met je bubbel dus. Ook waterratten komen hier aan hun trekken. Hou je van kanoën, kajakken of suppen? Neem vooraf zeker een kijkje via deze link.

Heb je nog energie over? Verken zeker ook Domein Puyenbroeck zelf! Ook hier kan je gerust wat stappen zetten. Het uitgestrekte domein biedt voor ieder wat wils. Gezinnen met kinderen zullen zeker te vinden zijn in de speeltuin.

Huur een fiets, ga zwemmen in het zwembad, ga golfen of trek er gewoon te voet op uit. Aan variatie geen gebrek.

Nieuw leven op de boerderij!

Wanneer Christine ons de eerste avond laat weten dat er een koe op bevallen staat, klopt mijn moederhart wederom wat sneller. Desondanks het feit dat we op zoek waren naar rust en ononderbroken nachten, werd mijn instinctieve moederhart wakker om 3u ‘s nachts bij het horen van het geloei in de stal.

Daar stond ik dan – vol ongeduld – aan de raam van onze loft – kijkend naar boer Luc in de stal. Enige tijd later stond de veearts aan de poort en wist ik dat het niet lang meer zou duren.

Ik hield me in en probeerde mijn innerlijke hulpverlenersinstinct te temmen. Ik kroop terug in bed en kon niet meteen de slaap vatten. De volgende dag zou er nieuw leven rondlopen op de boerderij.

Na het ontbijt trokken we meteen richting moeder en kalf. Luc gaf ons met veel plezier info over hun manier van werken en de bevalling. Moeder en kalf stelde het goed. Welkom, lieve schat!

luxueus overnachten op een boerderij

Op trot met boer Luc, het kan!

Hou je ook van de natuur en het boerenleven? Staan je kinderen te popelen om samen met boer Luc de schaapjes te verzorgen? Boek dan zeker een weekend weg bij de Geetkotmolenhoeve!

In het voorjaar kunnen de kinderen de pasgeboren lammetjes verzorgen of helpen in de stal.

Het nachtelijk geloei van de koeien – wat overigens zelden voorkomt (koeien bevallen doorgaans niet het hele jaar 😉) – neem je er met plezier bij!

Info en boekingen

Christine en Luc
Geetkotmolenhoeve
Lindestraat 30
9080 Zaffelare
0494/81.37.61
luc_de_vylder@telenet.be

luxueus overnachten op een boerderij

5 gedachten over “B&B Geetkotmolenhoeve: luxueus overnachten op een boerderij

  1. Dag Ines,

   Fijn te zien dat je de weg naar mijn blog hebt gevonden! Dit verblijf is zeker de moeite waard. We zijn steeds op zoek naar kindvriendelijke plekjes om te logeren samen met dochter Feliz (20 maanden). Heb je nog vriendinnen die ook op zoek zijn, maak zeker reclame!

   Veel plezier!

   Lina, Joris en Feliz

Geef een reactie