Site pictogram About love and travel

B&C vakantiewoning: Kindvriendelijk vakantiehuis in de Westhoek

Eenmaal de oprit opgereden, overvalt me een instant vakantiegevoel. De landelijke cottage style, het overdekte terras en de plancha springen meteen in het oog. Via het internet kwamen we terecht bij B&C vakantiewoning, een kindvriendelijk vakantiehuis in de Westhoek.

Vooraleer we de tuin induiken, zijn er twee hongerige peutermeisjes die staan te popelen om te eten. We halen onze zelf gemaakte spaghettisaus uit, zetten de pasta op en zorgen meteen voor een lekkere avondmaaltijd. Het is tenslotte al 18u en we hebben een lange autorit en een bezoek aan het Passchendaele Museum achter de rug. Geen tijd voor foto’s dus. De avondshift draait op volle toeren.

Wanneer de dames in hun bedje liggen, tanken we energie (lees: aperitief) bij de kachel en besluiten we onze avond af te sluiten met een partijtje petanque. Ik waan me in het zuiden van Frankrijk. In tegenstelling tot een pastis, wordt het deze keer een kriek Lindemans voor de dames en voor de heren een lokaal streekbier. Ik voel het: Bij B&C vakantiewoning komen we niets tekort. Dit kindvriendelijke vakantiehuis in de Westhoek zal ons alvast de nodige rust en ontspanning bieden de komende dagen.

Diksmuidse boterkoeken aan de deur van B&C vakantiewoning

De smaak en geur van Diksmuidse boterkoeken doet me herinneren aan mijn kindertijd in Westende. Het was als het ware een tweede thuis waar we daags na aankomst meteen naar de bakker trokken voor die favoriete lekkernij.

Lieveke, de gastvrouw, liet bij aankomst weten dat we nog een bestelling konden doorgeven voor de lokale bakker. ‘s Morgens werden we dus wakker met heerlijke pistolets en koffiekoeken aan de deur.

De sfeer zit goed, het weer helaas wat minder. We trekken onze wandelschoenen aan, de kindjes worden voorzien van regenlaarzen en we gaan meteen op verkenning in de tuin. We vallen van de ene verbazing in de andere: Een trampoline, een schommel, een mini-boerderij en een zwembad maken het compleet. In tegenstelling tot wat ik vroeger dacht, besef ik nu dat ik het hardste geniet van een vakantie met kinderen wanneer het dichtbij is en waar de simpele dingen het maken.

Desondanks het weer, verkennen we kort de buurt. We ontdekken de lokale slager, bakker en zien meteen dat er een Italiaanse traiteur naast de deur is. De keuze voor ons avondeten is dan ook snel gemaakt. De verse producten van Deli-Patrizio doen ons watertanden. De zuiderse smaken in combinatie met het prachtige uitzicht, doen ons wegdromen naar onze citytrip in Milaan. Om het geheel compleet te maken, kan je alvast terecht aan de overkant van de straat bij Vertho voor een heerlijk flesje wijn!

Ritje op de tractor

Tijdens de middagdut genieten we van de rust en spelen we een gezelschapsspel. De nabijheid van vrienden doet me duidelijk deugd. Ik geniet met volle teugen van het moment en realiseer me dat momenten als deze het laatste jaar alles behalve evident waren.

In de namiddag staat onze gastvrouw vol enthousiasme klaar om de kindjes mee te nemen op de tractor. Helaas dacht Feliz er anders over. Bij het starten van de motor wordt al snel duidelijk dat paniek overheerst. Zelfs samen met papa naar boven is geen optie. Ik leg haar hoofd op mijn schouder en troost haar terwijl we toekijken hoe vriendin Ellen en haar dochter Frie een ritje maken.

Eindelijk zon!

Ik sta op en hoor de vogeltjes fluiten. De zon schijnt door het raam. Terwijl ik de koffie opzet, kijk ik naar het prachtige zicht op de tuin.

Vandaag staat er een bezoek aan de loopgraven in Kaaskerke op de planning alsook een namiddag in het Kakelende kippenmuseum. Voor ieder wat wils.

Na een dag vol buitenlucht, steken we de kindjes in de douche. Als er één klein aandachtspuntje is, is het de gladheid van de tegels in de badkamer mét inloopdouche. Er werd uiteraard een badmat voorzien, maar één blijkt niet genoeg. Helaas, onze meisjes gleden beide uit en kwamen met een harde slag op de grond. Desondanks we vlakbij stonden, gebeurde het in een snelheid dat we ze niet meer konden rechthouden. Gelukkig waren er geen zwaar gekwetsten 😉.

Wanneer de kindjes in bed liggen, genieten we met volle teugen van een zomerse BBQ en sluiten we de avond af rond het vuur. De naderende donkergrijze wolken voorspellen echter niet veel goeds. Na een half uur haasten we ons naar binnen en spelen we nog een gezelschapsspel. Neen, ik durf het niet luidop zeggen: het was geen Monopoly, Cluedo of Risk. We speelden een zeer actueel spel, genaamd Pandemic. Iets met virussen ofzo …

We’ll be back!

Om het in Schwarzenegger’s termen te zeggen: I’ll be back. De Westhoek is een streek waar je eindeloos veel mogelijkheden hebt. De kust is bereikbaar op een kwartier rijden. De streek, gekend voor zijn herinneringen aan de Groote Oorlog (WW1), heeft ontzettend veel te bieden. Een overzicht kan je alvast terug vinden op de website van toerisme Westhoek.

Wil je ook naar de B&C vakantiewoning in de Westhoek?

Wil je graag ook eens naar deze prachtige vakantiewoning? Wel dan kan ik niets anders dan je luidkeels aanmoedigen. De woning is voorzien van 3 slaapkamers, een uitgeruste keuken, een badkamer en apart toilet met lavabo. Het overdekte terras, het tuinhuis en de prachtige tuin maken dit kindvriendelijke verblijf compleet. Neem zeker eens een kijkje op hun website! Lieveke en Henk staan steeds paraat om je vragen te beantwoorden. Wees er snel bij. De zomervakantie is helaas al volgeboekt!

Hieronder alvast enkele sfeerbeelden:

Mobiele versie afsluiten