Site pictogram About love and travel

Een verblijf bij vakantiecentrum Reigersnest

Tot 2019 waren we er rotsvast van overtuigd dat door een uitbreiding van ons gezin onze manier van reizen niet zou veranderen. Dat we gewoon lekker de wereld gingen verkennen, maar met een mini-versie van onszelf erbij. We vertrokken op babymoon naar Normandië en waren al volop aan het dromen van verre reizen met onze dochter. Dat we in vakantiecentrum Reigersnest in Koksijde zouden terecht komen, hadden we niet meteen in die toekomstplanning gezet.

God, was ik naïef! Laten we zeggen dat we nog steeds veel reizen. De passie voor reizen is er absoluut niet op geminderd. Maar de manier waarop en waar is absoluut niet meer te vergelijken met de jaren voor Feliz. Kindvriendelijke verblijven, zoals oa. vakantiecentrum Reigersnest, zijn ondertussen een gewoonte geworden.

Sinds de zwangerschap waren we niet meer op vakantie geweest met het vliegtuig. Ik durf zelfs te zeggen dat het bij onze buurlanden Frankrijk en Nederland bleef. Uiteraard zit corona daar natuurlijk wel voor iets tussen…. We zweren ondertussen bij lokale vakantiehuisjes, Airbnb’s of B&B’s. Maar jeetje, wat keek ik uit naar een formule waar we niet hele dagen hoeven te koken, af te wassen of op te ruimen. Waar we niet struikelen over speelgoed of onze voeten pijnigen aan dat stukje duplo dat in de weg lag. En laat dat nu net zijn wat we bij vakantiecentrum Reigersnest vonden!

Familytime in vakantiecentrum Reigersnest!

Toekomen op je vakantiebestemming, inchecken, de kamer verkennen en weten dat je jezelf niet hoeft af te jagen om een maaltijd op tafel te toveren. LOVE IT! Gewoon tijd met je gezin doorbrengen en de kinderen de volle aandacht te kunnen geven, geeft sowieso een pak minder stress. We nemen rustig de tijd om het vakantiecentrum te verkennen. De zon schijnt volop en het is net te warm om in de speeltuin te blijven hangen. We kiezen meteen om de binnenspeeltuin van het verblijf op te zoeken. Feliz is fan van het eerste uur. Het springkasteel, het speelgedeelte en de glijbaan doen haar de wereld rondom haar vergeten.

Award voor kindvriendelijkheid bij vakantiecentrum Reigersnest

Als er een verblijf is dat de award voor kindvriendelijkheid verdient, dat is het vakantiecentrum Reigersnest wel. Letterlijk aan alles wordt gedacht. Kinderbed bij aankomst , kinderbestek en eetstoel in de eetzaal én zelfs groentepap op aanvraag. Om dan nog te zwijgen van de verzorgingsruimtes en het keukentje mét microgolf en ijskast. Ligt je kindje ‘s middags te slapen op de kamer, dan kan je steeds in de ontspanningsruimte op het verdiep een boek lezen of TV kijken.

De kamers werden recent vernieuwd. De eenvoudige ingerichte kamers waren voorzien van voldoende opbergruimte. Het enige nadeel dat we ondervonden was het feit dat we allemaal in één ruimte sliepen. De driepersoonskamer was best klein. Feliz is een gevoelige slaper. Op de kamer blijven zitten was geen goed plan. We kozen ervoor om lekker iets te drinken in de ontspanningsruimte wat verderop in de gang. Onze babyfoon trok het net tot daar! Persoonlijk zouden we een volgende keer zeker voor een familiekamer kiezen met 2 slaapruimtes.

Strandbloemen en schelpen

Feliz is er momenteel nog iets te klein voor, maar deze decennialange traditie aan onze kust staat zeker nog op onze to-do lijst: Samen strandbloemen maken om ze nadien te verkopen op het strand in een zelfgemaakt winkeltje. Ik kreeg het mee van thuis. Pure nostalgie en een traditie om in ere te houden. Ons bomma’s creativiteit zorgde voor spectaculaire (en wellicht onbetaalbare 😉) strandbloemen.

Wist je trouwens dat er een verschil zit in vraag en aanbod over de hele kustlijn? Meer info over de traditie, de werkwijze en het kusterfgoed lees je op de site van De Kust. Deze jarenlange traditie werd dit jaar (2021) trouwens erkend als immaterieel kunsterfgoed!

Wil je zelf aan de slag met strandbloemen? Ga dan zeker op zoek naar inspiratie op Pinterest! 

De garnaalvissers

En als we het dan toch over erfgoed hebben, kan ik het niet laten om over de garnaalvissers te schrijven. Iedereen kent ze wel, de mannen te paard met hun gele jekkers die de zee in gaan op zoek naar garnalen.

Op het strand van Oostduinkerke kan je dit beeld aanschouwen op vastgelegde data. Zoek dus voor je vertrekt zeker de praktische info op. Absoluut de moeite om een keertje van dichtbij mee te maken!

Feliz was alvast onder de indruk. Met haar voetjes in het water keek ze vol verwondering naar dit prachtige tafereel.

Navigo Museum

Wil je graag nog meer te weten komen over onze zee? Dan raad ik zeker het Navigo Museum aan! Je vindt er namelijk veel info over de Noordzee en haar scheepswrakken. In het Navigo Museum te Koksijde kan je lezen welke schepen op welke locatie in de Noordzee liggen. Een interessant museum voor kinderen én volwassenen. Op de kelderverdieping vind je immers ook heel wat lokale zeedieren in aquariums.

Het museum sluit vanaf september 2021 voor minstens een jaar omdat het museum wordt uitgebreid. Er wordt een ruimte voorzien om het skelet van de aangespoelde walvis Valentijn van Sint-André tentoon te stellen. Het meet maar liefs 17 meter en hiervoor hebben ze dus extra ruimte nodig. Nog even geduld dus! Hou zeker hun website in het oog om de vorderingen te volgen!

Dagje Plopsaland vanuit vakantiecentrum Reigersnest

Nog zo’n topactiviteit met kinderen: Plopsaland! Op slechts enkele haltes met de kusttram sta je in De Panne. Ideaal dus voor een daguitstap met het gezin!

Maak kennis met de avonturen van Maya, Bumba, Nachtwacht, Amika en nog zoveel anderen. Plezier gegarandeerd voor jong én oud. De kinderen komen met een hart gevuld terug naar het vakantiecentrum!

Heimwee

Of we heimwee hebben naar onze geweldige vakantie? Ja! We kijken alvast uit naar de volgende zomer. Het schooljaar staat voor de deur. Agenda’s en planners worden volop gekocht. Misschien kan je alvast een plekje reserveren voor dit geweldige verblijf? Agenda open en plannen maar!!!

Mobiele versie afsluiten