Uniek overnachten: Slapen in een anus

Rij je langs de E34 richting Knokke, dan zijn de vreemde kunstobjecten ter hoogte van Kemzeke je misschien al wel eens opgevallen. Misschien had je tot op heden niet door dat het een museum met moderne kunst is. Dan ben je zeker niet alleen!

Rij je de afrit van Kemzeke af, dan kom je al snel een rij houten olifanten tegen aan de kant van de weg. Meteen ook een signaal dat je vlakbij het museum bent.

20.000 m² aan hedendaagse kunst

De parking geeft meteen duidelijk weer wat je kan verwachten: Een complex en chaotisch allegaartje aan kunst – en verzamelobjecten. Maar je voelt ook meteen passie en het smaakt naar meer. Je wordt getriggerd en bent benieuwd om op ontdekking te gaan.

De Verbeke Foundation werd 1 juni 2007 opgericht door Geert Verbeke en Carla Verbeke-Lens. De huidige expositieruimtes zijn de voormalige loodsen van het transportbedrijf van Geert Verbeke. Naast de expositieruimtes is er ook nog eens 12 hectare aan natuurgebied te bewonderen. De combi van kunst, cultuur, natuur en ecologie gaan er hand in hand.

In 2017 zette Verbeke Foundation tijdelijk een 25 meter hoge totem met het logo van Mc Donalds op zijn site. Een kunstwerk van Roemeens kunstenaar Marius Ritiu. Menig autobestuurder nam de afrit op zoek naar lekkers. In tegenstelling tot een drive-in, kwamen ze bij een kunstsite uit. Een onbedoelde reclamestunt. De betekenis erachter was een statement tegen de consumptiemaatschappij.

Hotspot voor fotografen

Als fotografie-liefhebber ben je hier zeker aan het juiste adres. En desondanks het geen verlaten plek is, kan ik me voorstellen dat urbexfotografen hier ook enthousiast van worden.

Je hebt niet het gevoel dat je in een ‘klassiek’ museum rondloopt. De ene keer loop je binnen, dan weer buiten. Achter elke hoek word je weer verrast door een uniek kunst – of verzamelobject. De collectie wordt regelmatig uitgebreid. En geregeld kan je een tijdelijke tentoonstelling bewonderen naast de vaste kunstobjecten.

Of wat denk je van huwelijksfotografie? Een unieke locatie voor prachtige foto’s. Één klein minpuntje: voor huwelijksfotografie ter plekke dien je een forfait te betalen. In 2018 informeerden we zelf voor ons huwelijk. Dit was toen 50 euro.

Ben je op zoek naar een unieke plek voor een evenement? Dan kan je zeker ook bij Verbeke Foundation terecht. Op hun website kan je alvast een voorsmaakje vinden.


Kunst met kids!

Kinderen zijn niet altijd even enthousiast om samen met hun ouders naar een museum gaan. Wel, ik ben 100% overtuigd dat tieners of pubers dit best een coole plek vinden.

Geen ‘saaie’ schilderijen, geen museum waar je amper durft te hoesten. Neen, kinderen kunnen zich hier uitleven, hebben voldoende ruimte en kunnen hun enthousiasme kwijt.

Zin om te scoren bij de kids? Neem ze dan zeker naar Verbeke Foundation!

Uniek overnachten: CasAnus

Bij Verbeke Foundation kan je niet alleen exposities komen bewonderen. Je kan er ook blijven slapen. In een anus nog wel!

Voor 120 euro kan je overnachten in deze installatie van Atelier Van Lieshout (CasAnus) inclusief toegang tot het museum en ontbijt.

De kamer is voorzien van een tweepersoonsbed, een tafel, een douche en toilet. Ook heb je water en elektrische verwarming.

Dus: Heb je ‘t schijt aan klassieke hotelkamers en ben je op zoek naar een unieke en originele plek? Neem dan zeker contact op met Verbeke Foundation!

Er zijn nog andere originele formules op het domein, dus neem zeker een kijkje!

Wil je graag eens op bezoek? Alle info vind je hier. Heb ik je overtuigd en plan je binnenkort deze leuke uitstap? Deel gerust je foto’s en tag ons (@aboutloveandtravel) op Instagram!

Geef een reactie