Site pictogram About love and travel

6 redenen om Casa Pizzido te boeken

Droom jij van dat ‘dolce far niente’ gevoel op het mooie Sicilië? Wil je graag genieten van de zon met een uitzicht om van achterover te vallen? Of ben je op gewoon op zoek naar inspiratie voor volgende zomer? Lees dan zeker hieronder de 6 redenen om Casa Pizzido te boeken!

1. The view: Dat is de beste reden om Casa Pizzido te boeken!

Laat dat met voorsprong de reden zijn waarom je hier je vakantie wil doorbrengen.

Ik was op slag verliefd op de omgeving. De oprijlaan naar het huis is een parel op zich. Na elke bocht ben je opnieuw verbaasd van de schoonheid van de omgeving.

En wie wil er nu niet rustig wakker worden op een terras met zicht op het Madonie gebergte? Die ‘rustig’ is natuurlijk relatief wanneer je met twee peuters op stap bent 😉. Het uitzicht maakt best veel goed en ik neem er op zo’n moment graag het gillende enthousiasme van de kids bij.

De avond afsluiten heerlijk genietend van een glas wijn en het geluid van krekels en schapenbellen op de achtergrond. Da’s opnieuw dat instant vakantiegevoel waar ik het nog steeds warm van krijg als ik eraan terug denk.

2. De buitenkeuken van Casa Pizzido

Buiten koken met een glaasje prosecco, een Aperol Spritz, een lekker wijntje of iets fris. Samen de dag overlopen, stilstaan bij al dat moois terwijl je bezig bent aan een heerlijke Italiaanse pasta. Of samen genieten van een drankje met wat antipasti alvorens je richting het dorp vertrekt voor een lekker Italiaans diner. Da’s vakantie.

De keuken is alvast de eyecatcher van de woning. Dat buitenleven, daar kan ik wel aan wennen. Samen kokerellen, terwijl de kinderen spelen op het gras of op het terras.

Het leven speelt er duidelijk buiten af. Dat ze gelijk hebben, die Sicilianen. Het is te mooi om binnen te zitten. Zelfs met regen zit je droog onder de buitenkeuken. En in de zomer kan je dan weer genieten van de schaduw.

3. Vers fruit en zelfgemaakte olijfolie uit Casa Pizzido

Heb je geluk, dan kan je genieten van het lekkers wat de tuin op dat moment te bieden heeft: Kaki’s, cactusvijgen, citroenen, limoenen, vijgen, peren en appelsienen.

Vers uit eigen tuin. De regel is simpel: pluk gerust wat vers fruit, maar laat ook wat over voor de volgende gasten.

Begin november worden de olijven geoogst en maken de eigenaars er verse olijfolie van. Die kan je alvast proeven want er staat steeds een flesje klaar om ter plekke te gebruiken. Laat ons zeggen dat de fles na ons verblijf alvast niet meer vol was…. Geen zorgen: Deze kleine plukkers staan steeds paraat om de volgende lading olijven te oogsten voor verse olijfolie!

4. Kinderen welkom: De reden waarom we Casa Pizzido boekten

Wanneer je op vakantie gaat met kinderen, zeul je sowieso al een hele hoop bagage mee. Laat dat net zijn waar in dit vakantiehuis rekening mee gehouden werd.

Qua kindvriendelijkheid zit je hier meteen goed. Er werd gedacht aan babybedjes, kinderstoelen, een wasmachine, speelgoed voor de kinderen, EHBO-materiaal,

Het huis is voorzien van 3 slaapkamers, een badkamer met douche en toilet, een keuken, een living, een prachtig terras, een zwembad en een buitenkeuken met een fenomenaal uitzicht. Er kunnen 6 tot 8 personen logeren. Er is een BBQ aanwezig en er is zeker plaats om 2 wagens te parkeren.

In de infomap vonden we ook meteen alle noodnummers terug. Misschien niet altijd het eerste waaraan je wil denken, maar een ongeluk is snel gebeurd met kinderen.

5. De omgeving

Ga je op vakantie, dan wil je uiteraard ook even genieten van het moois dat Sicilië te bieden heeft.

Het huis ligt op een klein uurtje rijden van de luchthaven van Palermo. De luchthaven van Catania is dan weer een tweetal uur rijden.

Wil je graag de omgeving verkennen, dan raden we zeker aan om Palermo en Cefalù bezoeken. Beiden erg verschillend, maar ieders zijn charme. Meer hierover kan je lezen in één van onze volgende blogs.

Wil je graag Taormina, Catania, Syracuse of de vulkaan Etna bezoeken? Dan lijkt me een rondreis doorheen Sicilië alvast een aanrader. Vanuit het vakantiehuis ben je toch best enige tijd onderweg. Ga je voor dit totaalpakket, dan kan het misschien een optie zijn om te landen in Catania en je vakantie bij Casa Pizzido te eindigen waarbij je terug vertrekt vanuit Palermo.

Een huurwagen is sowieso wel aangeraden wanneer je doorheen Sicilië reist. Ook daar helpen de eigenaars je graag mee verder!

6. De gastvrijheid

Tot slot geef ik nog graag mee dat we absoluut tevreden waren over de gastvrijheid waarmee we ontvangen werden. Geen vraag was teveel voor de eigenaars. We werden steeds met raad en daad bijgestaan. De communicatie verliep steeds erg vlot.

We werden ontzettend warm onthaald door familie die ons zelfs in de late uren stonden op te wachten bij aankomst. Een mand met lekkers werd voorzien bij onze late aankomst. Zo konden we, na een lange dag reizen, toch ’s avonds nog lekker genieten van een hapje en een drankje!

Voldoende redenen om Casa Pizzido te boeken?

Staat Sicilië al langer op je bucketlist? Of was je nog op zoek naar dat ene vakantiehuis met een ge-wel-dig uitzicht? Weet je niet goed waar naartoe met de kinderen? Twijfel niet en boek dit huis voor je volgende vakantie!

Wil je dat Italiaanse vakantiegevoel ook in België ervaren? Dan raad je zeker aan om ook mijn blog over de bloesems in Haspengouw te lezen!

Mobiele versie afsluiten