Ons jaaroverzicht van 2021

Wie had ooit gedacht dat we opnieuw een kerstperiode tegemoet gingen met beperkingen en maatregelen zoals mondmaskers, handgels en anderhalve meters?

Het voorjaar en de zomer zagen er nochtans veelbelovend uit. Plots gingen de maatregelen aan de kant en ging het naar ons gevoel zelfs een beetje te snel. Wie volledig gevaccineerd was, kreeg absolute vrijheid. Reizen was plots weer mogelijk, er werd gesproken van festivals en het najaar zag er zowaar ‘covid-vrij’ uit. Het CST (covid safe ticket) werd uitgerold en een ‘gevoel van veiligheid’ werd gecreëerd.

En dan komt de man met de hamer. Het vaccin alleen is blijkbaar niet de oplossing. Nieuwe varianten werden geïntroduceerd. Met het herfst – en winterseizoen voor de deur bleek al snel dat er extra maatregelen moesten genomen worden. En dat was niet waarop we gehoopt hadden.

Wisselvallig met kans op corona

Het was een jaar zoals het weer in België…  Wisselvallig. Eerst de deur op een kier, daarna volledig open, om ze dan weer dicht te slaan bij storm. En die onzekerheid maakte ons onzeker. Zeker met de feestdagen voor de deur. Het laatste waar iedereen op zat te wachten was beperkingen tijdens de mooiste tijd van het jaar.

Onze buitenlandse vakantie lang op voorhand boeken dit jaar leek ons geen goed idee. Maar anderzijds wilden we niet opnieuw te lang wachten tot de cijfers weer donkerrood kleurden. De zomer leek ons iets te vroeg, maar de herfstvakantie leek dan weer risky business… Dan maar gokken op het tussenseizoen.

Eind augustus boekten we – eindelijk – na meer dan 3 jaar – onze eerste vlucht. Na een zwangerschap, een baby en corona keken we uit naar een vakantie naar een zonnig eiland. Midden oktober vlogen we naar Sicilië, een prachtig eiland in de Middellandse zee.

Vliegvakantie 
Vliegtuig naar Sicilië
Vliegtickets Sicilië
Vliegen met kinderen
Jaaroverzicht van 2021

Be the change

Ook op werkvlak gebeurde er veel. Het prille moederschap in combinatie met corona zorgde ongewild voor een serieuze verandering. Het liet me onbewust nadenken over waar ik op dit moment in het leven stond en waar ik naartoe wilde. Het deed me nadenken over mijn huidige werk. Een opportuniteit bood zich aan en ik sprong. Een sprong in het diepe. Maar elke vezel in mijn lijf gaf aan dat dit een kans was die ik niet mocht laten liggen. En mijn ‘gut feeling’ zat juist! Ik kwam thuis en een druk viel van mijn schouders. Dankbaarheid is misschien wel het gepaste woord. Dankbaarheid voor de steun van mijn vorige collega’s, dankbaarheid voor de warme ontvangst in mijn nieuwe familie. Dankbaarheid om dit leerproces door te maken. DANKJEWEL!

De voornemens van 2021 onder de loupe

Vorig jaar maakten we als gezin enkele voornemens voor het nieuwe jaar. Vrijheid, duurzaamheid en minimalisme stonden hoog op de lijst.

Gingen we vrijer leven ? Ja en neen… Het afgelopen jaar begonnen we aan een verbouwproject. En niet zomaar eentje. Een totaalproject. Na 8 maanden verbouwen kan ik zeggen dat ik blij ben dat we even op de pauzeknop hebben gedrukt! Dit project zorgde uiteraard voor enkele beperkingen. Maar we weten dat dit ons toekomstgewijs meer vrijheid zal geven.

Verbouwen
Verbouwing
Jaaroverzicht 2021

We leerden wel weer opnieuw meer aan onszelf te denken. Joris gaf zichzelf een gravelbike cadeau. Ik genoot dit jaar weer wat meer van een verwenmoment voor mezelf (een pedicure, een gezichtsbehandeling of een yogasessie). Ook vond ik opnieuw ontspanning in het lezen van een boek, iets waar ik de afgelopen jaren geen energie voor had.

Als we het over minimalisme hebben, denk ik dat we ook daarin geslaagd zijn. We ruimden veel op, brachten veel spullen weg. Maar ook daar is er zeker nog werk aan de winkel. We maakten onze voornemens werkelijkheid: we kochten in 2021 veel minder cadeau’s, maar gaven tijd cadeau. Verjaardagen vierden we door samen iets te doen. En dat voelde goed.

Aan duurzaamheid is er ook nog werk. Ons huis zal uiteraard een stuk duurzamer zijn. Maar aan onze levensstijl is misschien nog wel wat werk. Al zie ik zelfzorg ook als duurzaam. Misschien wel het meest duurzame wat we kunnen doen. Onszelf blijven verzorgen zodat we met een goede geest in een goed lichaam zitten.

“Small steps in the right direction can turn out to be the biggest step of your life”

Toerist in eigen land

De combinatie van onzekere maatregelen en een peuter in huis lieten ons dit jaar vaak reizen in eigen land.

Zo gingen we begin dit jaar met ons twee op weekend naar B&B Geetkotmolenhoeve. Een luxeloft op een boerderij in Zaffelare (Oost-Vlaanderen). Aan gastvrijheid geen gebrek. De B&B ligt op een boogscheut van het waanzinnige waasland, een streek om volgend jaar zeker op je bucketlist te zetten!

In het voorjaar trokken we dan weer met vrienden naar het West-Vlaamse Diksmuide. Ik waande me in La Douce France bij B&C vakantiewoning. Een vakantiehuis voor jong en oud. Wij en de kinderen hadden het er zo naar ons zin dat we meteen een week in 2022 hebben vastgelegd!

B&C vakantiewoning
Vakantiewoning Diksmuide
Vakantiewoning met kinderen
Vakantie Westhoek
Jaaroverzicht van 2021

Onze zomervakantie brachten we door in Vakantiecentrum Reigersnest, een zeer kindvriendelijk verblijf in het mooie Koksijde. Het weer zat mee (lees: warmste week van zomer 2021) en Feliz genoot van haar eerste strandvakantie aan onze Belgische kust!

Voor Joris zijn verjaardag boekte ik een nachtje weg naar B&B ‘t Veerke in Dilsen-Stokkem. Ook deze Limburgse regio ligt ons nauw aan het hart. Dankzij het mooie weer kozen we voor een namiddagke zwemmen in het zwembad van de B&B (nieuw sinds 2021!). Maar ook de streek heeft heel wat troeven. Geniet van de prachtige natuur van Connecterra, ga shoppen in Maasmechelen Village of ontdek het mijnverleden bij C-Mine.

B&B t Veerke 
T Veerke
Dilsen-Stokkem
Bed and breakfast Limburg
Jaaroverzicht van 2021

Het najaar stond in teken van onze eerste vliegvakantie naar Sicilië. Na een heel jaar in eigen land te vertoeven, begon het toch weer te kriebelen. We verbleven in Casa Pizzido, een heerlijk vakantiehuis met een fenomenaal uitzicht. We genoten intens van dit verblijf met onze vrienden. Onze kinderen speelden samen (lees: met de nodige ruzies) en wij waren blij om eindelijk – na een intens jaar met quarantaines, een verbouwing en de nodige druk op het werk – even samen weg te zijn.

Vakantie Sicilië
Vakantiewoning Sicilië
Vakantiehuis Sicilië
Reizen met kinderen naar Sicilië
Casa pizzido

Het najaar bracht ons ook nog een weekendje Nederland. Samen met vrienden en hun kinderen gingen we op weekend naar B&B Chez Luti , de B&B van mijn tante. We deden een rondvaart op de Maasvlakte en bezochten Rotterdam. Het weer zat dan niet altijd mee, de sfeer zat alvast goed!

Tot slot genoot ik (Lina) nog van een heerlijk wellnessweekend met een vriendin in het mooie Limburg. Even helemaal relaxen voor de feestdagen. Terugkijkend naar onze mooie tijd als collega’s en vooruitkijken naar wat komen zal. Een mooie manier om het jaar mee af te sluiten.

Je zal ons niet snel horen klagen. Het was een pittig, leerrijk en uitdagend jaar op verschillende vlakken.

Maar desondanks het tweede turbulente jaar op rij maakten we er toch het beste van.

We wensen jou alvast een mooi 2022 toe vol mooie avonturen, warme ontmoetingen en een goede gezondheid.

! HAPPY 2022 !

4 gedachten over “Ons jaaroverzicht van 2021

 1. Beste Lina ,

  Het is een waar plezier om uw teksten , die met veel smaak en liefde geschreven zijn

  te lezen 🤗 , we kunnen ons zo inleven in uw duidelijke omschrijving .

  Doe zo verder 👍. Vele Grtj Henk & Lieveke ( B & C Vakantiewoning

  Prettige eindejaarsfeesten 🎁🎀🎉🛍

  >

Geef een reactie