Bloesems in Haspengouw: Wat valt er te beleven?

Het mooie Haspengouw, een prachtige fruitstreek en eveneens bekend omwille van de gunstige grond voor wijnbouw, kent zijn toeristische hoogdagen in april. De fruitbomen staan aan de start van het seizoen en komen prachtig in bloei. Tijd dus om de bloesems in Haspengouw op te bewonderen!

Wie in het voorjaar naar Haspengouw komt, kan er niet omheen: Bloesem, bloesem, bloesem! De streek loopt over van bloesemroutes tot bloesembars en bloesemfeesten.

Slechts een zeer korte periode kan je genieten van dit prachtige natuurfenomeen. Dankzij de bloesemmeter kan je perfect nagaan wanneer de bloesems in Haspengouw in bloei staan.

We nemen je graag mee in naar de bloesems in Haspengouw. In deze blog vind je alvast enkele fijne activiteiten die je tijdens deze periode kan doen.

1. Schemerwandelingen tussen de bloesems in Haspengouw

Toerisme Sint-Truiden organiseert dit jaar in samenwerking met Fruitbedrijf ‘Gezond van bij Ons’ gedurende de bloesemperiode 3 schemerwandelingen. Je geniet van de prachtige bloesems bij zonsondergang en je krijgt onderweg een lekker hapje en drankje aangeboden. De wandeling is ongeveer 4 km. De kostprijs bedraagt 15 euro. Inschrijven is verplicht.

Ben je overtuigd van de lokale lekkernijen, neem dan zeker een kijkje in de lokale shop. Altijd fijn om de lokale streekproducten ter plekke te kopen. Je steunt er ook de lokale handelaar mee!

Kortom: De ideale manier om rustig te genieten van een prachtige setting. Gezelligheid troef!

Naast de schemerwandelingen, organiseert Toerisme Sint-Truiden nog tal van andere bloesemactiviteiten. Meer info kan je vinden op hun website.

bloesems in Haspengouw
bloesems in Haspengouw

2. Italy meets Haspengouw

Als je aan Italië denkt, denk je automatisch aan de welbekende Vespa’s. Wil je graag dat Italiaanse gevoel in België? Dan raad ik je zeker aan om een Vespatour te boeken bij Vesparoute. Je kan kiezen uit 2 vertrekplaatsen: Sint-Truiden of Zepperen.

Je rijdt met een Vespa door het prachtige landschap en vertoeft in het Toscane van België. Dankzij de bijhorende GPS routes kom je langs de mooiste plekjes. Bij Vesparoute geven ze een goed-weer-garantie. Wanneer de weersomstandigheden té ongunstig zijn om de route te ondernemen, kan je kosteloos annuleren tot de dag ervoor.

Ga je toch liever voor een ecologische variant (wat we zelf uiteraard ook aanmoedigen!), dan kan je ook kiezen voor een ritje met een elektrische fiets, een bakfiets of een Twizy. Deze ecologische opties zijn enkel beschikbaar bij de startplaats in Sint-Truiden.

Waan je al in Italië na het lezen van bovenstaande tip? Neem gerust ook een kijkje op mijn blog over ons verblijf in Sicilië! Of wat denk je van een citytrip naar Milaan?

4. Bloesembar

Kom tussen 26 maart en 15 mei 2022 genieten van een lekker drankje in de Bloesembar in Velm.

Naast een lokaal hapje of drankje, worden er ook tal van activiteiten georganiseerd: Een bloesemontbijt, een bloesemBBQ, een bloesemballonvaart. Noem het op en je kan het doen. Neem zeker een kijkje op hun website! Plezier verzekerd!

Kom je met kinderen? Dan is er elke zondag van 14u tot 18u kinderanimatie!

bloesems in Haspengouw

5. Brouwerij Wilderen

Een andere parel in het mooie Haspengouw is de brouwerij van Wilderen. Rijd je doorheen het mooie landschap, dan mag deze tussenstop zeker niet ontbreken op je route!

Het prachtige pand met een heerlijk terras is de uitgelezen plek om te vertoeven mét of zonder kinderen. De kids kunnen zich uitleven in de zandbak met glijbaan en er is ook een klimtoren aanwezig.

Geniet er van het streekbier dat ze ter plekke maken of een proef de heerlijke lokale gin-tonic. Maar vergeet niet: Er moet iemand BOB zijn! 😊

Wil je graag meer informatie over de geschiedenis van de brouwerij? Dan kan je een rondleiding boeken met aanvullend een bezoek aan de oude stokerij uit 1890. Na de rondleiding krijg je een gratis consumptie en een gefrankeerde postkaart om al jouw leuke ervaringen te delen. De rondleiding is enkel te boeken op zaterdag, zondag en feestdagen om 15u. Kostprijs: 7 euro p.p.

bloesems in Haspengouw

Kom jij volgend jaar de bloesems in Haspengouw bewonderen?

Nog geen plannen volgend jaar? De paasvakantie zou wel eens gelijk kunnen lopen met de bloesemperiode…. Waarom geen B&B, hotel of vakantiehuis boeken in het mooie Haspengouw? Hou de bloesemmeter in ’t oog en duim alvast mee voor goed weer!

Een gedachte over “Bloesems in Haspengouw: Wat valt er te beleven?

Geef een reactie