Een weekend VIP in CenterParcs Port Zélande

Op 1 februari ging Feliz van start in de kleuterklas. Vlak ervoor trokken we er een weekendje op uit als VIP in Centerparcs Port Zélande. Alles stond in teken van haar. Zie het als een soort overgangsfeest. Na een jaar verbouwen, een nieuwe job en naar ons gevoel te weinig tijd voor Feliz, vonden we dat ze een weekend exclusieve tijd verdiende!

Tijd dus voor wat ontspanning! En daarom kozen we voor de VIP formule in Centerparcs Port Zélande. We kozen voor de combinatie van kindvriendelijke activiteiten én ontspanning voor onszelf. Want ja, dat hectische jaar heeft er ook bij ons serieus ingehakt.

1. Voordelen van een weekend VIP in Centerparcs Port Zélande

Op de grens tussen Zeeland en Zuid-Holland, omgeven door het Grevelingenmeer, ligt het vakantiepark Port Zélande. De weg ernaartoe gaf me een instant vakantiegevoel. Ik staar naar het open watervlak en denk even aan niets. Het doet deugd om even weg te zijn.

Eens aangekomen, ontvangen we bij de check-in onze sleutel en de nodige documenten voor ons verblijf in het park. We rijden met de auto tot vlak aan ons huisje. Sleutel in het slot, deur open, auto uitladen en genieten. Geen bedden opmaken, geen gesleur met lakens, badhanddoeken en keukenhanddoeken. Terwijl ik het schrijf, lijkt het alsof alles vanzelf gaat. Geen illusie: We zijn nog steeds met een 2-jarige op stap 😜. Met kinderen zit de auto toch altijd voller dan gepland. Maar de VIP-formule maakt althans dat je toch nét iets minder spullen mee hebt.

Onze eerste avond doen we het rustig aan. We brengen de auto naar de parking en wandelen met de buggy doorheen het park. Het is best koud. Het koude gevoel en de warme sfeerverlichting zorgen voor een warm kerstgevoel. De zoveelste lockdown maakt dat binnenactiviteiten gesloten zijn. Centerparcs deed zijn uiterste best om de buitenomgeving extra gezellig te maken.

VIP in Centerparcs Port Zélande

Één van fijnste voordelen van de VIP huisjes, is de ruime badkamer met sauna én bubbelbad! Wanneer Feliz in bed ligt, genieten wij alvast van een ontspannende avond. Na een dag non-stop kidsentertainment, zijn we blij dat de rust weerkeert in het huis. We trekken ons terug in de badkamer en warmen ons op in de saunacabine.

VIP in Centerparcs Port Zélande

In Centerparcs kan je kiezen uit meerdere formules. Het verschil ligt hem in de extra’s. In tegenstelling tot een comfort bungalow, geniet je bij de VIP formule van enkele extra services: De opgemaakte bedden bij aankomst, de broodjesservice aan de deur ‘s ochtends, de luxueuze badkamer met sauna en bubbelbad geven een extra luxetoets aan het verblijf. De huisjes zijn luxueuzer ingericht (zoals de keuken met kookeiland) dan de klassieke bungalows.

VIP in Centerparcs Port Zélande
VIP in Centerparcs Port Zélande

3. Centerparcs Port Zélande: Wat heeft de omgeving te bieden?

Het park biedt sowieso al tal van mogelijkheden. De omgeving rond het park geeft alvast een kleine impressie weer van de provincie Zeeland. We maken een wandeling langs het water tot aan het jachthaventje en we vergeten meteen dat we op een vakantiepark verblijven. Het is misschien de reden waarom we hier al vaker kwamen. De combinatie van de omgeving en het aanbod maakt dit voor ons een ideale vakantieplek.

VIP in Centerparcs Port Zélande

Wat animatie en binnenactiviteiten betreft, kom je hier zeker niets tekort. Naast de uitgebreide Aquamundo kan je er genieten van de gezellige Marketdome met tal van winkeltjes, restaurants en bars. Er is eveneens een speelhal waar kinderen (én volwassenen 😜) zich kunnen uitleven. Hou het programma goed in de gaten voor shows en entertainment. Er valt altijd wel iets te beleven in het park. De lockdown in NL zorgde ervoor dat de binnenactiviteiten gesloten waren. Het zwembad mocht de week ervoor net weer open. En je hoort ons niet klagen over de drukte, want zoals je kan zien hadden we het zwembad bijna voor ons alleen 😀.

VIP in Centerparcs Port Zélande

4. Ga ook eens op verkenning buiten het domein van Centerparcs Port Zélande

De provincie Zeeland is een plaatje op zich. De aaneenrijging van eilanden en schiereilanden maakt deze provincie uniek. Overal kom je water tegen. Zuid-Holland met grootsteden als Rotterdam en Den Haag is dan weer een heel ander type provincie. En toch heeft deze ook absoluut zijn charme. De mix tussen industrie en natuur loopt er door elkaar.

Kom je voor langere tijd naar Centerparcs, dan is het misschien fijn om ook de ruimere omgeving te verkennen. Of kom je onderweg naar huis langs één van deze plekjes, dan raden we zeker aan om even te stoppen.

A seal Stellendam

Op een 20 minuten rijden van het park kan je de zeehondenopvang ‘A Seal Stellendam’ bezoeken. Hier worden verzwakte zeehonden opgevangen en verzorgd met als doel ze weer vrij te laten in de natuur van zodra ze voldoende aangesterkt zijn. In het informatiecentrum worden geregeld nieuwe tentoonstellingen gehouden omtrent milieu en natuur. A Seal biedt eveneens ook tal van kinderactiviteiten aan.

A seal Stellendam
A seal Stellendam

TIP: Vlak naast het informatiecentrum kan je terecht bij Zoet of Zout. Een prachtig restaurant met een nog mooier uitzicht! Geniet na je bezoek van een drankje of een lekkere maaltijd en laat de kinderen zich uitleven in de speeltuin of het speelhoekje! Iedereen blij!

Deltawerken Neeltje Jans

Rijd je 20 minuten richting Zeeland, dan ben je aan het Deltapark Neeltje Jans. Het aanbod biedt voor ieder wat wils. Wil je graag meer info over de werken en de link met de watersnoodramp in 1953? Of ben je eerder op zoek naar dagje uit met de kinderen in het aquarium? Wil je graag op rondvaart door de Oosterschelde? Wel, het kan er allemaal!

Zeeland, oesterland

Ben je in Zeeland, dan ben je aan de bron van de Oesterputten. De streek is er bekend om. Zelf ben ik geen fan, maar ik kan me voorstellen dat er liefhebbers zijn. De oestervisserij in Zeeland vindt enkel plaats in de Oosterschelde en in het Grevelingenmeer. Een combinatie van een aantal factoren zoals de temperatuur van het water, het zoutgehalte en het zuivere water maakt dit een ideale plek voor de oesterkweek. Eén van de bekendste plekken in Zeeland in ongetwijfeld Yrseke.

5. Zeeland, mijn lieveling

We krijgen maar niet genoeg van Zeeland en haar unieke plekjes. De variatie aan natuur, cultuur en kinderactiviteiten maakt dat we ons hier goed voelen. We hoeven niet altijd ver te reizen om mooie plekken te vinden. Deze parel koesteren we en hier zie je ons zeker nog terug!

4 gedachten over “Een weekend VIP in CenterParcs Port Zélande

Geef een reactie