Kindvriendelijk logeren in Porto

Deze zomer (2022) trekken we erop uit in Portugal. We plannen een kindvriendelijke trip langs steden als Porto en Lissabon en ook de omgeving van Óbidos komt in onze trip voorbij.

Één ding staat hierbij centraal: kindvriendelijke logeren! En starten doen we met een kindvriendelijk hotel in Porto.

1. Het hotel

We boekten een familiekamer bij HF Ipanema Porto. En zoals de titel van deze blog doet vermoeden, is het hotel effectief gericht op gezinnen met kinderen.

De ruime familiekamers beschikken over aparte ruimtes voor ouders en kinderen. De aparte ruimte voor de kinderen is voorzien van een stapelbed. Er is zeker nog plaats voldoende voor een babybedje (dat volgens mij zeker kan gevraagd worden bij je boeking). Ook een microgolf, een ijskastje en een speeltafel zijn voorzien.

De ouders slapen dan weer in een prachtige kamer vlakbij, maar toch afscheidbaar met deuren. Het is dus geen communicerende kamer zoals je wel vaker ziet. Het is eerder een soort mini-apartement met slechts 1 ingang. Maar de aparte slaapruimte geeft je ‘s middags of ‘s avonds wat meer vrijheid wanneer de kinderen slapen.

In de badkamer heb je bovendien een bad- en douchecombi. En werd ook er een brilverkleiner en een opstapje voorzien voor kleinsten.

Ook in de ontbijtruimte wordt rekening gehouden met kleine kinderen. Kinderstoelen staan meteen klaar bij de ingang. Tijdens het ontbijt werden we zelfs verrast door het personeel met een gepersonaliseerde pancake voor Feliz. Een schot in de roos! ❤️

Ook wat betreft lunch of avondeten heeft het hotel een voordeel. Je kan er vanaf 11u terecht voor enkele lekkere en betaalbare gerechten. Van soep tot hamburgers, salades en desserts. De lokale restaurants gaan ‘s avonds pas open rond 19u. Voor kleine kinderen vaak best laat (gezien ons Belgische ritme). Dit is dan zeker een alternatief.

Een klein minpuntje dat we zelf ervaarden: het is een open concept vlakbij de receptie. Met een kleuter die niet altijd aan tafel wil blijven zitten en graag op verkenning gaat (zoals de onze dus 🙄) weer wat lastiger. Maar dit geldt uiteraard niet voor iedereen.

2. Ligging

Het hotel ligt op een 10 minuten met de bus van het centrum. De bus stopt vlak over het hotel (bus 200/207) en rijdt tot vlak aan de toeristische trekpleisters. Echter doe je er meestal langer over gezien de verkeersdrukte in de binnenstad. Het laatste stuk van je busrit sta je dus meestal in file.

Wil je liever richting het strand, dan neem je bus 200 in de andere richting en sta je op een half uur aan het strand van Matosinhos.

Op wandelafstand van het hotel kan je een shoppingcenter vinden met een groot warenhuis waar je altijd terecht kan voor snacks, water en fruit voor onderweg. En ook de markthal Bom Sucesso ligt vlakbij voor een heerlijke hap.

3. Naar de luchthaven/treinstation

Reizen met een peuter/kleuter blijft vermoeiend. De heen – en terugreis zijn vaak vermoeiende dagen voor zo’n kleintjes. We kozen er deze keer voor om de rit van de luchthaven naar het hotel per taxi te doen. Minder stress om nog eens een bus te zoeken, bagage mee te sleuren, Feliz in ‘t oog te houden,…. De taxirit koste ons 30 euro van de luchthaven naar het hotel. Voor ons alvast de moeite om snel en zonder zorgen naar het hotel te geraken.

Vanuit Porto reizen we verder per trein naar Lissabon. We kochten onze treintickets enkele dagen op voorhand aan een loket van station Sao Bento. De loketbediende wist ons te vertellen dat er enkel treinen naar Lissabon rijden vanuit station Campanha. De bus naar station Campanha stopt vlak aan het hotel. Echter ook hier kozen we voor gemak en bestelden we de ochtend zelf aan de receptie een taxi. Geen gesleur met valiezen en een kleuter op de bus. De taxirit naar het station kost rond de 12 à 15 euro.

4. Prijs

We geven graag transparantie over onze kosten. Dit geeft jou als lezer een duidelijk beeld over wat je kan verwachten. Echter hangt alles af van de periode waarin je boekt, wanneer je reist (hoog/laagseizoen) en de beschikbare capaciteit.

Wij betaalden voor deze kamer 131 euro per nacht inclusief ontbijt in het hoogseizoen (augustus 2022). We boekten rechtstreeks via het hotel, wat vaak goedkoper is dan via een bookingswebsite. We kozen ook voor een non-refundable optie (wat wil zeggen dat je vanaf 30 dagen op voorhand niet meer kan annuleren). Heb je graag meer zekerheid qua annulatie, dan kies je beter voor een andere optie.

5. Porto met kids

Of we Porto zouden aanraden met kinderen. Zeker! Lees binnenkort zeker onze blog over ‘Porto met kinderen’! Daarin geven we graag tips voor een fijne citytrip of stop in Porto!

Een gedachte over “Kindvriendelijk logeren in Porto

Geef een reactie