Verblijf jij in 2023 in B&B Casa Simplicity in Portugal?

Overnachten bij Casa Simplicity, da’s thuiskomen op een plek waar het geluk zich manifesteert in de kleine dingen. De gastvrijheid, de rust en de joie de vivre van de uitbaters overvalt je op het moment dat je arriveert.

Het is onze laatste stop op onze rondreis door Portugal. Een plek waar we kunnen landen. Een plek waar we tijd hebben om onze reis binnen te laten komen.

Een onvergetelijke reis, zo eentje waar ons hart van overloopt. Waar we, desondanks de pittige peuterfase van dochterlief, verliefd werden op Portugal, op de inwoners en op hun gastvrijheid.

Verblijf jij in 2023 in B&B Casa Simplicity in Portugal?

Parels van kamers

Vanaf aankomst overvalt je meteen een gevoel van rust. Aan gevoel voor interieur is hier geen gebrek. Elk minutieus detail klopt.

We sliepen in de kleinste kamer (Nea) van B&B Casa Simplicity. Qua opbergruimte misschien best klein, maar de ligging en het uitzicht maken dit meteen goed. De kamer ligt vlakbij de gemeenschappelijke ruimte waar we ‘s avonds konden genieten terwijl Feliz sliep.

Dat kinderen hier welkom zijn, viel meteen op door het prachtig opgedekte peuterbed dat klaar stond. Feliz twijfelde geen seconde. Ze maakte er meteen haar persoonlijk plekje van.

Casa Simplity in Portugal
Casa Simplity in Portugal

Gastvrijheid

Dat gastvrijheid hier centraal staat, dat is duidelijk. Thomas en Christel zijn steeds bereikbaar, passen zich volledig aan aan de behoeften van hun gasten, maar blijven vooral hun authentieke zelf. En dat maakt het dan net zo bijzonder.

We volgden elkaar al een tijd via sociale media. En de klik die we voelden, bleek al snel duidelijk tijdens ons verblijf. Onze levensvisies sluiten nauw op elkaar aan.

Casa Simplity in Portugal

Rust

Na 10 dagen op verkenning in steden als Porto en Lissabon, hadden we nood aan rust, eenvoud, ruimte en vrijheid. Ook Feliz had nood aan vrijheid, aan structuur en aan een plek waar ze zich kon uitleven.

Middagdutjes op min of meer vaste tijdstippen, een gezonde maaltijd op een Belgisch (of Nederlands 😊) uur en de vrijheid om te gaan en staan waar ze maar wilde, bracht ook bij haar een innerlijke rust.

Middagdutjes waren de uitgelezen kans voor ons om een boek te lezen aan het zwembad, om te vertragen of om diepere gesprekken te voeren.

En dat was blijkbaar net hetgeen we nodig hadden. Even de dagelijkse sleur vergeten en genieten van het hier en nu.

zwembad Casa Simplity in Portugal
Kind in hangschommel

Lekker en gezond genieten

Perfecte insta-ontbijtjes om duimen en vingers bij af te likken. Geen gigantische ontbijtbuffetten. Hier telt eenvoud en smaak. Geen klassiekers, maar met een echte Christel-twist! En je gaat nooit met honger van tafel. Dat kan ik alvast garanderen.

Casa Simplity in Portugal

Wil je ‘s avonds een keer in de B&B blijven eten, ook dat kan op afspraak. Voor ons een opluchting gezien de restaurants vaak pas open gaan rond 19u.

Gastvrijheid bij  Casa Simplity in Portugal

Kindvriendelijk

Hoeven we hier nog veel over te vertellen? Feliz kon zichzelf volledig zijn in dit prachtige paradijs. Ze verloor Thomas geen moment uit het oog. Samen trokken ze erop uit door de tuin en ze maakten gezellig met z’n tweetjes het zwembad proper.

Bij een volgend bezoek hopen we zeker ook het vakantiehuisje eens te testen. Dit renovatieproject zit zeker in de pijplijn, maar hiervoor hebben we nog even geduld nodig 😊.

Centrale ligging

Deze B&B, op een kwartiertje rijden van Óbidos, is de ideale uitvalsbasis om het land te verkennen. Op een uur rijden sta je in Lissabon, maar evengoed sta je op een 20 minuten rijden met je voeten in de Atlantische Oceaan.

Portugal heeft zoveel te bieden. Cultuur, natuur, maar evengoed zon, zee en strand. Misschien de ideale plek om op je wishlist te zetten voor 2023?

Kortom: Verblijf jij in 2023 in Casa Simplicity in Portugal? Neem dan zeker een kijkje of hun website of volg hun avonturen via Instagram!

Atlantische Oceaan
Obidos

2 gedachten over “Verblijf jij in 2023 in B&B Casa Simplicity in Portugal?

Geef een reactie