Uitgelicht

Tadoussac: De place-to-be om walvissen te spotten

Heb jij ook altijd al gedroomd om een walvis van dichtbij te zien in zijn natuurlijke habitat? Wel, het kan. In Tadoussac! Net daarom kozen we voor Canada. We wilden Wildlife zien. Beren, walvissen, … Iets wat je niet meteen tegenkomt in België. En dus boekten we onze huwelijksreis (2018) richting het Oosten van Canada.

We boekten deze reis via reisbureau ‘Inforeizen‘ in Heist-op-den-Bergh. ‘Den Eric’, zaakvoerder en reisspecialist, stelde een rondreis samen waarbij afwisseling tussen natuur en stad centraal stond. Ik hou van natuur, maar niet 24/7 , 3 weken aan een stuk. Af en toe lekker ronddwalen in een stad geeft me ook dat vakantiegevoel. En anderzijds wil ik eveneens landschappen zien die ik in België niet kan zien. Deze combinatie vonden we dan ook in Canada.

Eerlijk? Voor natuur en wildlife kan je beter naar West-Canada. Rocky Mountains, bearspotting, … Iets wat je meer in het Westen doet. Maar we kozen bewust voor het Oosten. Minder lang vliegen (Brussel – Toronto is 8 uur vliegen) en meer variatie qua steden. Maar wel in combinatie met natuur!

De place-to-be om walvissen te spotten

Eén van de geplande hoogtepunten op onze roadtrip: “Whalewatching in Tadoussac”. Maandenlang keek ik er naar uit! Tadoussac is de place-to-be om walvissen te spotten. Op zich een klein dorpje. Maar een hoop toeristen komt jaarlijks speciaal naar hier voor de walvissen en beluga’s (witte dolfijn).

Je hebt de keuze tussen een rit in een Zodiac of een ‘toeristenboot’. We twijfelden, maar kozen voor veiligheid. Weet je hoe klein zo’n Zodiac is ten opzichte van een walvis??? Eens toegekomen had manlief spijt dat hij niet voor de Zodiac koos… Hij zag het avontuur voor zich. Maar we hadden geen besef hoe koud en hoeveel wind er op zee was. Achteraf gezien waren we blij dat we voor de ‘trage’ toeristenboot kozen. Werd het ons te koud, dan kropen we de boot binnen voor een hapje en drankje. Dat zijn dan weer zaken die je niet in zo’n Zodiac hebt. Ok, ik geef toe, we zijn geen helden!

Tadoussac: De place-to-be om walvissen te spotten

3 uur op de boot. Vol spanning afwachten… En dan wordt er plots geroepen: Whale at 10 o’ clock! Camera bij de hand, lopen naar de linkse kant van de boot. Natuurlijk ben je niet alleen. Het is gokken en hopen dat je op de juiste plaats op het juiste moment staat. Alleen dat al is een sport op zich!

We zagen enkele ruggen van walvissen, maar de spectaculaire “Free Willy- scène” bleef uit. Het blijft natuurlijk een gok. En dat maakt het natuurlijk ook mooi. Deze dieren zitten een vrije omgeving en we kunnen hen niet forceren. Ze komen niet als je op een fluitje blaast. Maar het idee alleen al, dat er zo’n GIGA beest in de buurt zwemt, doet me kippenvel krijgen. De beluga’s, oftewel witte dolfijnen, konden we meerdere keren spotten. Toch ook wel een unicum. Geen beestje dat we meteen in de Noordzee zouden tegenkomen. Dus we waren blij!

“All good things are wild and free”

Tadoussac: De place-to-be om walvissen te spotten

Zoals ik al zei: Tadoussac is niet groot. Maar de natuurlijke omgeving is FE-NO-ME-NAAL. We gingen ’s avonds lekker uit eten in het restaurant van ons hotel en vertrokken nadien richting het water om de zonsondergang aan het fjord te bewonderen. Geen seconde spijt van. Een passerende kajakker, een kleine zeehond die komt piepen en dan die heerlijke stilte. Misschien wel één van de plekken waar ik met mijn mond open naar de schoonheid van alles rondom me heen keek. Uren hebben we gekeken in de hoop misschien toch een kleine walvis te zien. Af en toe wat beweging. Camera bij de hand en genieten.

Tadoussac: De place-to-be om walvissen te spotten

Centre d’Interprétation des Mammifères Marins (CIMM)

Wil je meer weten over het leven van de walvissen? Bezoek dan zeker dit museum. Een ideale activiteit met kinderen. Je ziet er zelfs een skelet van een walvis van wel 13 meter lang. Video’s, opnames, spelletjes, een film…. Kortom een leuke manier om het leven van de walvis te leren kennen. Vraag gerust informatie aan de specialisten die aanwezig zijn. En de kleinste onder ons nemen maar al te graag een knuffel van hun favoriete walvis mee naar huis.

Tadoussac: De place-to-be om walvissen te spotten

Petite chapelle de tadoussac

Een historische site. Deze mooie kapel, gebouwd in 1747, is het oudste houten kerkje dat momenteel nog intact is in Noord-Amerika. Zeker een bezichtiging waard!

Om dan te zwijgen over deze parel. Een prachtig wit hotel met rood dak in het centrum van Tadoussac. Je kan er niet omheen: Hotel Tadoussac. Het hotel, met zicht op de baai van Tadoussac, brengt je terug in de tijd. Een heerlijk decor. Ik heb spijt dat we daar niet sliepen!

Kriebelt het ondertussen? Ik hoop alvast van wel. Zet deze plek alvast op je bucketlist. Je gaat er geen spijt van hebben!

Uitgelicht

5x lekker eten in Sint-Niklaas

Sint-Niklaas.  De stad met de grootste markt van België. De stad waar jaarlijks een Na-Tourcriterium plaatsvindt. De stad waar het provinciaal domein ‘De Ster’ ligt.

En toch, ook voor ons, was Sint-Niklaas onbekend. Tot we er 9 jaar geleden een huis kochten in deelgemeente Nieuwkerken-Waas. We hebben er 8 jaar gewoond. En tijdens die 8 jaar zagen we Sint-Niklaas veranderen en vernieuwen. Ondertussen verhuisden we terug naar Antwerpen. Maar misschien missen we af en toe de lekkere plekjes in het Waasland wel…

Lekker uit eten is een ontspanning voor ons. Niet hoeven koken. Lekker bediend worden. En geen afwas! Je doet er me zeker een plezier mee.  

Maar waar kan je lekker eten in Sint-Niklaas? Ik geef je alvast 5 plekjes mee.

1. Soep en Zoet

Mijn nummer 1 voor een lekker ontbijt of brunch in Sint-Niklaas. Hip interieur, vriendelijke bediening. En daar dan zo’n overheerlijk ontbijt bij dat een instagramfoto waard is. Zo’n bord waarvan je instant honger krijgt, zo’n bord wat je thuis zelf wil maken maar veel te veel werk vergt. Het water komt me alweer in de mond als ik deze blog schrijf. Gluten – of lactose vrij is geen enkel probleem. Why choose when you can have it all!

lekker eten in  Sint-Niklaas

2. Cremerie Francois

Sint-Niklaas heeft 2 héél bekende ijssalons: Cremerie Francois en Cremerie Foubert. Beiden topkwaliteit. Maar mijn voorkeur gaat naar Francois. Ieder zijn smaak natuurlijk. Wat beter dan tijdens de zomerdagen verfrissen met een lekker ijsje. Gewoon afhalen of heerlijk uitgebreid genieten van een lekkere coupe. Bij mooi weer kan je ook lekker genieten op hun terras achteraan.

lekker eten in  Sint-Niklaas

3. ’t Zonneken

Hun buitenterras laat me denken aan een Amerikaanse saloon. Wegdromen met een cocktail aan de bar in het buitenland. Dat gevoel krijg ik automatisch als in naar ’t Zonneken ga. Een lekkere menukaart, gewoon iets drinken op het terras of evengoed een vrijgezellenschotel (10 euro p.p. voor een lunchgerecht op de middag). Alles is mogelijk. Wil je hier graag naartoe? Reserveer tijdig (2 weken op voorhand)!

4. La Luna Rossa

Italiaanse keuken. (H)Eerlijk. Niet alle Italiaanse restaurants zijn even lekker. Maar deze vond ik persoonlijk best goed. Eerlijke keuken met lekkere verse producten. Niet erg groot, maar sfeervol. Op het bovenverdiep zit je knus en is het niet te druk. Beneden kan het soms lawaaierig zijn.  Dit restaurant wordt trouwens gerund door een échte Italiaanse familie. Ciao Bella!    

5. Met tijd en Boterhammen

Een lekkere lunchbar in het Centrum van Sint-Niklaas. Vlak naast La Luna Rossa, in één van de leukste straatjes van Sint-Niklaas. Een lekkere pasta of salade? Gluten – en lactosevrij op vraag. En dat met een lekkere koffie of verse thee. Zeker een bezoekje waard!  

Moeilijk kiezen? Ik begrijp je! Een reden om misschien een overnachting te boeken en een ‘citytrip’ Sint-Niklaas te boeken. Maak een wandeling in het provinciaal domein De Ster, bezoek Waasland Shoppingcenter of doe een stadswandeling langs alle bezienswaardigheden. Lekker eten in Sint-Niklaas zal er niet aan ontbreken. Of het nu ontbijt, lunch of dineren is.

Laat me zeker weten wat je vond van mijn suggesties!

Uitgelicht

Op familieweekend naar D’ardennen!

7.30 u.: De wekker loopt af. Feliz wordt stilaan wakker en wanneer we ons nachtlampje aansteken, lacht deze lieve schat ons toe. Sinds haar komst word ik telkens opnieuw met zoveel plezier wakker. Elke dag opnieuw die glimlach!

Na haar eerste fles, maak ik me klaar, eet ik mijn heerlijke yoghurt op en vertrek ik richt sportcentrum voor een ontspannende yogasessie.

Helemaal zen kom ik thuis, maken we de auto vertrekkensklaar, zorgen we voor haar groentepap en leggen we haar nog even in bed voor een middagdutje. Zodra ze wakker is, vertrekken we richting Ardennen!

Nog geen 5 minuten in de auto of ik besef dat ik haar zwempampers en onze zwemkledij vergeten ben! Terugrijden dan maar…Onze 2e poging is dan ook meteen onze definitieve. Welle weg!

Voor het eerst naar Landal

Na een rit van anderhalf uur komen we aan op onze bestemming: Landal park ‘Village l’Eau d’Heure’. We halen de sleutel op en gaan op zoek naar ons vakantiehuis. Geen idee wat we konden verwachten gezien mijn schoonouders dit als cadeau boekten voor het hele gezin. Van een meevaller gesproken: Wat een ongelofelijk mooi huis! Mogen we nog wat langer blijven alsjeblieft?

Onze slaapkamer met ensuite badkamer!

Plots besef ik dat dit mijn laatste weekend zwangerschapsverlof is. Maandag terug aan het werk. Een dubbel gevoel. Genieten is het enige wat ik dit weekend wil doen!

We staan de volgende dag op en worden meteen wakker met het mooiste uitzicht ooit! Schoenen aan, het natte gras in om een foto van dit mooie tafereel te trekken. Tjah, de vroege ochtenden met onze dochter hebben ook soms voordelen 😉.

Een biertje? Graag!

We rijden richting Chimay. Een bezoek aan de abdij stond op mijn wishlist, maar gezien de beperkte tijd werd het een flitsbezoek in het dorp. We hebben namelijk nog iets te vieren: Omi werd onlangs 60 en dat moeten we vieren! Geen Chimay op onze trip, maar een lokaal biertje van huisbrouwerij ‘Brasserie des fagnes‘.

Meer lezen over “Op familieweekend naar D’ardennen!”
Uitgelicht

Overnachten op het water in Thailand

Een unieke beleving in Khao Sok Lake

Overnachten op het water. Niet iets wat je bij ons meteen doet, tenzij op een (woon)boot misschien.

In 2015 gingen we met 4 vrienden naar Thailand. Een afwisseling van natuur, cultuur en rust stonden op onze planning.

‘Back to basic’ is iets wat we ons tegenwoordig nog amper kunnen voorstellen. Een uitdaging, maar wél een leuke! Twee dagen zonder WIFI, geen bereik, geen elektriciteit, in the middle of nowhere, in een hutje op een (gigantisch) meer… Spannend! Ik, die voordien nog nooit in een tent had geslapen of ooit gekampeerd had, vertrok met een klein hartje op 2-daagse.

80% van de prijs gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking!

We werden opgehaald per taxi aan Don Sak Pier (gezien we van Koh Samui doorreisden naar Khao Sok). In ons pakket zat het vervoer vanaf Don Sak Pier (2,5u rijden), een overnachting op het water (in een hutje), alle maaltijden, een Engelstalige gids, een privé long tail boot en transport van aan het kantoor inbegrepen. De prijs (2015) bedroeg 4900 baht per persoon, oftwel +- 125 euro.

Niet meteen goedkoop, maar 80% van de prijs gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking en het behoud van het natuurreservaat. Toch niet onbelangrijk lijkt me! En overnachten op het water is niet meteen iets dat je alle dagen doet. Win-Win dus!

We lieten onze bagage achter in het kantoor en werden naar de boot gebracht. Enkel wat ondergoed, reservekledij en het hoogstnoodzakelijke gerief ging mee. Uiteraard nam ik ook mijn GSM mee om foto’s te trekken.

We vaarden richting onze slaapplaats en maakten kennis met onze gids. Een grappige Thai, bijna onverstaanbaar, maar zijn enthousiasme maakte het goed.

Overnachten op het water

We vertrokken diezelfde namiddag nog op trektocht richting ‘viewpoint’. Al even enthousiast wandelde onze gids ons voor. Geen klimschoenen, maar gewone ‘sandalen’. Ik kon het zelfs geen schoenen meer noemen. Bijna blootsvoets liep hij, in een sneltempo dat eerder op lopen leek, richting boven. Vol energie gingen we hem achterna. Het werd steeds stijler. Het laatste stuk waren échte rotsblokken waar je letterlijk op moest klimmen. Mijn hoogtevrees werd me teveel en mijn conditie gaf forfait. De mannen gingen wél verder. Een prachtig zicht gemist, maar wél zonder angstaanval terug beneden geraakt. Ik was trots tot waar ik geraakt was.

’s Avonds werd een heerlijke maaltijd voorgeschoteld en om 22 u. ging het licht uit. Gezien er geen elektriciteit was, werd er gewerkt met generatoren die om 22u uitgingen. In de hutjes was het verschrikkelijk warm. Ik hoorde voortdurend geluid en wist niet of ik überhaupt een oog dicht zou doen.

Wakker worden op het water

Veel geslapen heb ik niet. Het idee dat er een dier in mijn hut kon binnen kruipen, zorgde voor een voortdurende waakmodus. Maar wakker worden met een prachtig zicht op het meer maakte dit allemaal goed. Zaaalig! Badpak aan en meteen een frisse duik in het water.

20150407_063809

Na deze unieke overnachting vertrokken we meteen na het ontbijt op ‘Morning Mist tour’ met de boot het prachtige meer op. We bezochten een grot en genoten verder van het uitzicht. Enkel het geluid van dieren en onze boot was alles wat we hoorden.

Kortom: Deze overnachting op het water, in de middle of nowhere, is één van die ervaringen waarbij je nog eens stilstaat bij wat voor moois deze wereld te bieden heeft! Geen sociale media, geen werkdruk, geen deadlines. Gewoon natuur, rust en jezelf.

Wil je zelf ook eens overnachten op het water in Khao Sok Lake?

Wil je zelf ook zo’n unieke ervaring met een overnachting op het water? Neem dan zeker een kijkje op https://khaosoklake.com/. Boek één van hun ‘lake tours’. Voor ieders wat wils. Van luxueus overnachten tot back-to-basics. Keuze genoeg!

“Look deep into nature, and then you will understand everything better” – Albert Einstein

20150407_101515
Uitgelicht

Normandië: meer dan invasiestranden alleen!

Normandië is véél meer dan de bekende invasiestranden alleen. We hadden al veel gelezen over de streek, maar tot dit voorjaar was het er nog nooit van gekomen om er naartoe te gaan.

We boekten een een huisje via Airbnb op 5 kilometer van Honfleur. Een centrale uitvalsbasis om de verschillende bezienswaardigheden in de streek te bezoeken. De charmant ingerichte woning met een gezellige tuin is voorzien van alle comfort. Cathy, de gastvrouw, zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt.

Honfleur ligt op 1,5 u rijden van de invasiestranden. Eén van de topattracties in Honfleur is de schilderachtige haven, ook wel ‘Le Vieux Bassin’ genoemd. Schilders als Monet en Boudin legden deze prachtige haven graag vast op doek.

IMG_20190525_182745
Le Vieux Bassin, Honfleur

We parkeerden onze wagen op de gratis parking vlakbij het Naturospace. We wandelden door de gezellige straatjes en genoten van het zicht van de oude haven. We kozen bewust om niet te eten aan de haven zelf omwille van het toeristische karakter en het feit dat de prijzen hier een stuk hoger liggen. Tijdens onze wandeling kwamen we tapasbar ‘La Taberna’ tegen. Niet meteen lokale keuken, maar wel een aanrader!

Les falaises d’étretat

Op een half uur rijden van Honfleur vind je de bekende kliffen van étretat. Ga zeker tot boven en maak een prachtige wandeling. Kijk je met je gezicht naar de zee dan is de linkerkant het mooist om omhoog te gaan. Helaas kon ik, omwille van mijn rugpijn tijdens de zwangerschap, niet meer tot boven. Manlief ging wel en liet me nadien de foto’s zien. Een reden te meer om ooit terug te keren!

IMG-20190527-WA0002
De kliffen van Etretat

De sfeer van weleer

Kustplaatsen als Trouville en Deauville, op een kleine 20 kilometer van Honfleur, bewaarden de sfeer van de beginjaren van de Belle Epoque. Er hangt nog steeds een sfeer van weleer. We flaneerden (lees: waggelden) langs de prachtige gebouwen en de vissersmarkt van Trouville. Het is misschien niet meteen een plek om een hele dag te spenderen, maar wel perfect om een idee te krijgen van de charme van deze kustplaatsen.

Tijdens ons bezoek vond er een ‘Porche happening’ plaats. En wanneer ik een oldtimer Porche zie rijden door de straten van Deauville met een prachtig gebouw op de achtergrond, dan haal ik meteen mijn GSM boven om onderstaand beeld vast te leggen.

IMG_20190526_200353.jpg

Jeanne D’Arc

Joris en ik houden ervan om nieuwe steden te ontdekken. En zeker als ze nog niet erg bekend zijn. Rouen, een stad in Normandië, is zo’n pareltje. We hadden er nog nooit van gehoord en wat waren we aangenaam verrast toen we deze stad leerden kennen!

We parkeerden onze auto onder de ‘Place du Vieux Marché’. Niet meteen de goedkoopste parking, maar de prijzen zijn vergelijkbaar met steden als Leuven of Antwerpen. Normaal gezien zoeken we steeds een gratis parking buiten het centrum, maar mijn rug besliste hier anders over…

Eens boven werden we meteen geconfronteerd met de geschiedenis van de stad. Jeanne D’Arc, één van de patroonheiligen van Frankrijk, stierf op de brandstapel op de ‘Place du Vieux Marché’. Wil je graag meer info over de geschiedenis van Jeanne D’Arc? Bezoek dan zeker ‘Église Sainte-Jeanne-d’Arc de Rouen’.

Een andere toeristische attratie is ‘Gros-Horloge‘. Het mechanisme werd gemaakt in 1389 en is een van de oudste van Frankrijk.

sdr
Gros-Horloge in Rouen

Tijdens onze wandeling kwamen we prachtige gebouwen tegen, genoten we van de gezellige sfeer in de straatjes en sloten we onze dag af op een terras in de zon.

Een rustvakantie is het niet echt geworden…. Met glimlach op mijn gezicht en een bolle buik ging ik terug huiswaarts…. Klaar voor de laatste loodjes en vol spanning om onze kleine meid te ontmoeten.

Uitgelicht

Onze eerste ervaring in een hostel in Slovenië

Hostels: Het stond, net als kamperen, niet meteen op mijn bucketlist. Het idee van grote slaapzalen, gezamenlijke doucheruimtes en een groep lawaaierige jongeren kwam meteen in me op. Hoe zou ik hier ik godsnaam kunnen genieten van vakantie?

Misschien had ik teveel vooroordelen… Onbekend is onbemind. Dus waarom toch niet eens proberen?

Pod voglom

Wanneer we voor onze rondreis door Slovenië en Kroatië op zoek waren naar een slaapplaats, kwam ik op de website van Pod voglom terecht. Deze hostel, vlak naast het meer van Bohinj (Slovenië), sprak me meteen aan. Een uitstekende ligging én misschien wel het belangrijkste voor ons: ze hadden privékamers met een eigen badkamer! Onze eerste hostel in Slovenië is een feit!

hostel in Slovenië
hosthostel in Het meer van Bohinj

Ik nam contact op via mail en kreeg vrijwel meteen een antwoord. De hostel was nog vrij, ze hadden een kamer voor ons en de prijs viel goed mee. We betaalden 193 euro voor 4 nachten met ontbijt en bedlinnen inbegrepen (2017). Bovendien gaven ze ook nog 15% korting op hun buitenactiviteiten (paragliding, raften, canyoning, kayaking,…). Indien gewenst kan er ook halfpension of volpension aangevraagd worden (mits toeslag).

Ik geef toe: de kamers zijn niet zo luxueus als in een hotel, de badkamer was behoorlijk ouderwets, maar alles was proper en netjes. De aanwezigheid van een groep schoolkinderen was geen enkel probleem. Na 22 u. was het stil op de gang en we hadden geen enkel moment last van nachtlawaai.

Het ontbijt was basic. Maar ook dat was voor ons geen probleem. Voor ons hoeft een uitgebreid ontbijt niet altijd. We houden van een lekkere yoghurt met fruit en havermout. We hadden onze eigen havermout mee en maakten gebruik van het aanbod yoghurt en fruit in de eetzaal. Kortom: Een gezonde start van de dag!

Bezienswaardigheden

Rondom de hostel kan je een heleboel leuke plaatsen bezoeken. De hostel ligt vlak naast het meer van Bohinj en het Triglav national park. Met een kabellift kan je de berg Vogel op waar je een prachtig zicht krijgt over het grote meer. Ik geef je wel mee dat de kabellift niet gratis is. Integendeel, best behoorlijk prijzig. Het zicht bovenaan, op een hoogte van 1533 meter hoogte, doet je even de prijs vergeten. Geniet van een adembenemend uitzicht op het meer van Bohinj.

hostel in Slovenië
hostel in Slovenië

Een andere must-see is het meer van Bled op 25 minuten rijden van de hostel. Een stuk bekender (maar dus ook meer toeristen). Je kan een bootje huren om tot op het eiland te geraken. Gewoon even lekker genieten tijdens een boottrip met z’n twee. Waarom niet? In het midden van het meer vind je een klein eiland met een kerkje. Niet groot, niets spectaculair, maar wel leuk even rond te wandelen.

hostel in Slovenië

Tot slot raad ik je zeker aan om de Vintgar kloof te bezoeken. De wandeling (1,6 km) langs het houten wandelpad over helder blauwe water is een aanrader! Een moment om te genieten van wat de natuur te beiden heeft. Trek je wandelschoenen aan en verken deze plek. Meer info over openingstijden en prijzen vind je hier!

hostel in Slovenië

Voor herhaling vatbaar

Voor ons is luxe geen noodzakelijkheid, maar comfort is wel belangrijk. Het idee van een nachtelijke wandeling naar een gemeenschappelijk toilet op een camping is voor mij nog een brug te ver. De aanwezigheid van eigen sanitair is wel een must.

Of we nog eens naar een hostel zouden gaan? ZEKER! En misschien moet ik dat kamperen ook maar eens proberen… Onze ervaring in een hostel was alvast een positieve ervaring en zeker iets dat we nog eens zouden doen!

Aanraders zijn steeds welkom! Heb jij een leuke hostel bezocht? Laat het ons zeker weten!

Uitgelicht

Op zoek naar een vakantiebestemming voor onze ‘Babymoon’

Kinderen krijgen: Enerzijds wist ik van kinds af dat ik graag een gezin wilde stichten. Maar hoe ouder ik werd, hoe meer angst ik kreeg dat kinderen mijn vrijheid zouden beperken.

Ik ontdekte gaandeweg het genot van reizen. De laatste jaren werd het bijna een verslaving. Was ik niet op reis, dan kon ik urenlang op zoek naar informatie op het internet. Reisgidsen werden een verzamelobject.

Nog eentje?

Jaar na jaar werd onze kinderdroom uitgesteld door … een volgende reis. En toch voelde ik ook de angst dat ik iets voor me uitschoof en later misschien spijt zou krijgen van mijn keuze. Wat als het dan toch niet zou lukken? Hebben we niet te lang gewacht? Hadden we er maar beter vroeger aan begonnen?

We trouwden en datzelfde jaar werd ik 30. We waren ondertussen al meer dan 12 jaar samen. Het leek ons het ideale moment om toch de stap te wagen. En ondertussen kijken we met veel liefde uit naar dat kleine wondertje.

Zwanger op vakantie

We besloten al snel dat we, nog voor de komst van de baby, graag met z’n tweetjes op vakantie wilden. We kozen ervoor om de week van Hemelvaart vast te leggen. We hadden maar 3 dagen vakantie te nemen om een hele week weg te kunnen. Ik wilde dan ook zo veel mogelijk vakantie opsparen voor na de bevalling.

De bestemming kiezen was echter iets moeilijker. Manlief wilde niet dat ik nog met het vliegtuig op vakantie ging. Met 31 weken zwangerschap moet je natuurlijk opletten of je nog mag vliegen. Wil je graag nog met het vliegtuig op vakantie? Check vooraf zeker tot hoe lang je toestemming hebt. Dit verschilt per vliegtuigmaatschappij.

Voor ons was het duidelijk dat we met de auto op vakantie gingen. En gezien we maar een week hadden, kozen we voor een beperkte afstand.

Normandië: Check!

Een gevarieerde keuze tussen natuur, cultuur en geschiedenis. Op 6 juni 2019 is het exact 75 jaar geleden dat D-day plaats vond. Een bezoek aan de invasiestranden kon dus niet ontbreken.

We kozen voor een huisje met tuin. Een afwisseling van rust en actie leek me het beste. Ook vond ik de aanwezigheid van een keuken wel gemakkelijk zodat we niet telkens op restaurant moesten te gaan. Omwille van de zwangerschap (en bijhorende zwangerschapsdiabetes) hoefde ik niet altijd uit te zoeken wat ik wel en vooral niet mocht eten.

Ons vakantiehuisje in Normandië

Leren loslaten

Waar ik het vooral moeilijk mee had was het feit dat ik naar mijn lichaam moest leren luisteren. Voortaan waren we met 2. En dat leerproces vraagt tijd. Tot 20 weken deed ik gewoon waar ik zin in had. Maar plots gaf mijn lichaam aan dat dit niet meer mogelijk was. Ook op vakantie werden rustpauzes frequenter. Tot grote frustratie van mezelf. Gun jezelf een dagje ‘niksen’. Ik boekte een last-minute zwangerschapsmassage. En achteraf gezien had ik dit veel eerder moeten doen. Ook dat is vakantie. Voor velen misschien iets doodnormaal, voor mij een aanpassing. We hadden vaak een gevoel dat we zoveel mogelijk op korte tijd wilden zien en dat was nu niet meer haalbaar.

Reizen met kinderen

Ook al zijn we binnenkort met 3, reizen blijft op onze bucketlist staan. Onlangs vond ik een interessant boek dat na enkele uren was uitgelezen. Ik kan het alleen maar aanraden!

Ik ga op reis en ik neem mee… De kinderen. – Lieselot De Smet

Binnenkort ziet ons leven er anders uit, maar daarom niet minder boeiend! Ik kijk er naar uit om samen met ons 3 deze mooie wereld verder te ontdekken.

“As soon as I saw you, I knew an adventure was about to happen.”

A. A. Milne, Winnie the Pooh

Uitgelicht

Paris: Een stad met charme

Ik bezocht Parijs al eens met school. Het waren regenachtige dagen in maart. Een stad ziet er helemaal anders uit wanneer het goed of slecht weer is. Parijs stond dan ook niet meteen op mijn verlanglijstje om nog een keer te bezoeken.

En toen moest een vriend van ons naar Parijs voor het werk. Een dagje over en weer naar Parijs met de auto voor enkele uren werk vond hij spijtig. Waarom er geen weekend van maken?

We gingen met z’n vieren op zoek naar een appartement en vonden dit opnieuw via Airbnb. Ben je benieuwd waar we zaten? Kijk dan snel hier ! Het appartement ligt op enkele minuten stappen van de metrohalte dichtbij La Défense. Er is eveneens een ondergrondse parkeergarage en het appartement is voorzien van alle comfort. Er is een aparte slaapkamer en een zetelbed in de living aanwezig. Ideaal voor 2, maar dus ook mogelijk met 4.

Vrijdagochtend, op een zonnige novemberdag, vertrokken we samen naar Parijs. Nog voor de middag stonden we aan de Arc de Triomphe. Er werden serieuze voorbereidingen getroffen voor 11/11. We waren zowaar even uit het oog verloren dat het die dag 100 jaar geleden was dat Wapenstilstand plaatsvond. Alle grote wereldleiders kwamen dit weekend naar …. Parijs.

We besloten meteen de stad te verkennen. En goed weer betekent: wandelen! We vertrokken langs de ‘Champs – Elysées‘ richting de bekende brug ‘Pont Alkesandre III‘ om vervolgens richting Eiffeltoren te gaan. Onderweg kwamen we fantastische gebouwen tegen zoals ‘Grand Palais‘.

 

Onderweg kregen we honger. Veel te lang gewacht en dan niet meteen in de buurt iets te zien voor eten. We sloegen een zijstraat in en kwamen onverwacht bij Apollon (Rue Jean Nicot 24) , blijkbaar één van de beste Griekse restaurants in Parijs. We kozen voor een pita: Goedkoop, snel en vooral lekker! Met een pita ‘uit het vuistje’ zochten we een bankje aan de Seine en genoten van ons lekkere, onverwachte, middagmaal. Het hoeft niet altijd typische keuken te zijn.

Een urenlange wachtrij hield ons tegen om de Eiffeltoren op te gaan, maar ook rondom hadden we een prachtig zicht. We trokken verder richting de trappen voor ‘Palais de Chaillot’ om enkele mooie foto’s te trekken. We waren duidelijk niet alleen. Meteen werd duidelijk wat het ‘Instagram’ leven inhield. Honderden ‘influencers’ lieten zich van hun beste kant zien, vaak in combinatie met dure merken om ‘de perfecte foto’ vast te leggen. Tja, niet meteen mijn stijl, maar een foto met de Eiffeltoren mocht niet ontbreken.

In de late namiddag namen we de metro richting Montmarte, een gezellige kunstenaarswijk in het Noorden van Parijs. Meteen een heel andere sfeer, een gevoel dat je enkele jaren teruggaat in de tijd. Aan charme zeker geen gebrek. Uiteraard kan je niet om de Basilique du Sacré-Coeur heen. Ofwel ga je via de trappen, ofwel neem je de funiculaire (die je in 90 seconden naar boven brengt). Je betaalt hiervoor de prijs van een metroticket.

We sloten onze dag af aan de bekende ‘Moulin Rouge‘. Het is altijd een droom van me geweest om ooit een show in ‘Moulin Rouge’ te zien, en toch, kreeg ik het ook deze keer niet over mijn hart om tickets te kopen. Een ticket kost toch gemakkelijk tussen de 100 en 135 euro per persoon (zonder diner!).

Dag 2, na een lekker ontbijt in ons appartement, vertrokken we met een gevulde maag richting Notre-Dame. Toen nog geen vuiltje aan de lucht. Helaas, 6 maanden later, kijk je naar het nieuws en zie je deze mooie Kathedraal in lichterlaaie staan. Persoonlijk vond ik de Notre-Dame niet per sé de mooiste Kathedraal, maar het is natuurlijk wel één van de bekendste, wereldwijd! Regen hield ons niet tegen om aan te schuiven om de Notre-Dame binnenin te bekijken (gratis inkom).

Na een lekkere lunch, tijd voor nog meer cultuur. Musée du Louvre, een museum waar je een hele dag kan rondwandelen, blijft me telkens weer fascineren. Na het lezen van de ‘Da Vinci Code’ van Dan Brown kijk ik met een heel andere kijk naar dit Museum. Eerlijk? Voor de ‘Mona Lisa’ moet je het niet doen. Een teleurstelling in vergelijking met alle andere kunstobjecten die je vooraf tegenkomt. Vooral de Egyptische kunst, alsook de Griekse en Romeinse kunstobjecten, blijven me bij.

Met pijnlijke voeten, en het museum maar half gezien te hebben, is het ondertussen donker buiten. We wandelen door de tuilerieën, richting Champs-Elysées, en beseffen dat dit zeker niet de laatste keer is dat we Parijs bezoeken. We komen ooit terug, in de zomer, om te genieten van al de mooie parken dat Parijs te bieden heeft. We horen in de verte sirenes en het wordt meteen duidelijk dat alle staatshoofden de stad doorkruisen voor het jaarlijkse belangrijke diner. Overal politie op straat, veiligheid boven alles. Voortdurend heb ik het gevoel een misdadiger te zijn, maar dit houdt me niet tegen te genieten.

We eindigen onze voorlaatste dag met een typisch frans lekkernij: Macarons! Ben je ook gek van Macarons. Stop dan zeker langs ‘Ladurée‘!

Zondag, onze laatste dag, trekken we richting Versailles, op 30 km van Parijs. Helaas wisten we niet dat onze staatshoofden er gingen lunchen… We staan voor een gesloten deur. We verlaten Versailles (en Parijs), en genieten in de auto na van een weekend vol plezier, liefde en vriendschap!

P.S. eind november ontdekten we dat dit blijkbaar de eerste citytrip was met 5! #Ikbenzwanger! #Littletravelerontheway!

Uitgelicht

Grotten van Han: Plezier voor klein en groot!

“De grotten van Han, plezier voor klein en groot. De grotten van Han, zo’n dag vergeet je nooit!” Met zo’n slogan hadden we geen keus…We moesten weten wat daar te zien was.

Op onze eerste stop tijdens ons weekend in d’Ardennen zagen we een folder liggen van HANlloween. Griezelen in de grotten: I’m in!

Het domein is veel groter dan ik dacht. Aangekomen in het dorp werd ons meteen duidelijk dat alles draaide rond deze toeristische attractie. De PassHan (grot + wildparkt) kost 31,90 euro per persoon voor het hele pakket (2020). Eens we onze tickets hadden, namen we het treintje richting Wildpark. Vandaar wandelden we het hele domein af, genietend van de prachtige herfstkleuren.

IMG_20181101_121110.jpg

Wil je het hele wildpark te voet doen, reken dan op een 5,5 km wandelen. Voor mensen met kinderen: Enkel het eerste gedeelte (2,5 km) is te doen met een buggy (type ‘mountain buggy’), al wordt een draagzak eerder aangeraden. Eens aangekomen in de bar ‘Tivoli’, kan je van daaruit een pendelbus nemen tot aan de beren, of verder wandelen. Onderweg kom je verschillende dieren tegen (herten, everzwijnen, beren, bizons, wolven,…).

IMG_20181101_112451.jpg

Neem zeker een picknick mee! Wij deden dit niet en hadden daar halverwege spijt van. In het park kan je enkel bij bar ‘Tivoli’ of aan de beren even stoppen voor een kleine snack. En een kleine snack kan je letterlijk nemen: een warme wafel of een klein bekertje Royco soep…

Na de wandeling door het Wildpark, kwamen we aan bij de grotten. Tijdens deze gegidste rondleiding konden we onder meer genieten van de halloween – animatie in de grotten. Niet eng, maar het gaf het geheel wat extra ‘cachet’.

edf

Wist je trouwens dat in 2018 de verlichting in de grot werd vernieuwd? Voortaan wordt er gewerkt met LED-verlichting. Veel moderner én milieuvriendelijker! Je kan voortaan ook genieten van een gloednieuw klank-en lichtspektakel in de grot genaamd “Origin”. Deze creatie van Luc Petit is een parel! Wil je graag meer info over zijn werk? Ga dan zeker eens naar zijn website.

img_20181101_155342.jpg

Tot slot kan je ook overnachten op het domein. Je kan kiezen tussen een overnachting in de Tree Tents (tenten die tussen de bomen gespannen zijn) met een prachtig zicht op de vallei of een overnachting bij de beren. Ik zie zo’n nachtje wel zitten!

sdr

Wil je ook zo’n onvergetelijke dag? Neem dan een kijkje op de website van de Grotten van Han.

Uitgelicht

Op vakantie met vrienden…

Op vakantie met vrienden: We kregen vaak te horen dat dit een vriendschap kan kapot maken… Een reis wordt vaak ook als een relatietest gezien. En toch lieten we ons niet afschrikken…

Meer lezen over “Op vakantie met vrienden…”

Uitgelicht

San Franciso: The Golden Gate City

Sometimes dreams do come true: In de zomer van 2016 gingen we met een koppel vrienden op roadtrip in het Westen. First stop: San Fran!

Fog city

Velen waarschuwden ons. San Francisco, ook wel fog city genoemd, kan zeer winderig zijn en eveneens heb je kans dat er soort van mist (fog) hangt. Die wind hebben we inderdaad gevoeld! Neem dus zeker winddichte kledij mee als je SF bezoekt.

I want to ride my bicycle

Een leuke manier om de stad te verkennen is per fiets. We huurden deze ter plekke  (Blazing Saddles, 433 Mason St, San Francisco) en volgden een fietsroute langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Nog geen half uur rijden en we kwamen al een racoon (wasbeer) tegen in een park! Smeer die beentjes al maar in. Berg op, berg af, wind tegen, wind mee, alles kan!

P1000350.JPG
20160707_161141.jpg

Golden Gate Bridge

Een topmoment was het uitzicht op die welbekende Golden Gate Bridge. Eens we veilig de brug over raakten, zonder van onze fiets te waaien, hadden we een mooi uitzicht op de skyline van SF. De Golden Gate kreeg voor mij nog een extra betekenis. Jawel, mijn vriend ging hier op zijn knie!

P1000399 (3)

Alcatraz

Een tweede must-see is Alcatraz: de gevangenis gevestigd op een eiland en bekend omwille van de wereldberoemde gevangene Al Capone. We boekten onze tickets ruim op voorhand. We kozen ervoor om de evening tour te doen. Prison by night, kwestie van wat extra sfeer…

P1000492.JPG

What else? 

Fisherman’s wharf & Pier 39: deze liggen beiden op dezelfde straat. Behoorlijk toeristisch, maar zeker een bezoekje waard! Fisherman’s Warf is trouwens de oude zeeliedenbuurt. De ideale locatie dus om een visrestaurant te zoeken!  Op Pier 39 kom je dan weer de bekende zeeleeuwen tegen.

P1000422.JPG

Lombard street: Een straat met 8 haarspeldbochten,  Gezien ik dagelijks in file sta op de Antwerpse ring, had ik geen zin om ook hier aan te schuiven. We deden het te voet, veel beter voor het milieu (en de conditie)!

Painted ladies: Herinner je je nog de intro van Full House? Wel dan herken je deze rij victoriaanse huizen aan Alamo Square meteen! Wist je trouwens dat de naam ‘Painted ladies’ gegeven wordt aan huizen in Victoriaanse en Edwardiaanse stijl die in drie of meer kleuren geverfd zijn? Je kan deze ook terugvinden in steden als Baltimore en New Orleans.

P1000344

Kortom: San Francisco, een stad naar mijn hart. Eerlijk? Ik hou wel van steden. Ik hou er vooral van de sfeer in een stad te ontdekken. In tegenstelling tot steden als New York of Chicago, vind je in San Francisco (nog) niet al te veel wolkenkrabbers. Ook heerlijk om die ouderwetse Cable Car door de straten te zien rijden. Zeker een bezoek waard!

Uitgelicht

Almería: een onbekende parel in Zuid-Spanje

Wie Andalusië zegt, denkt meteen aan Granada, Cordoba, Sevilla en Malaga. Almería daarentegen wordt helaas vaak vergeten. Onterecht weliswaar!

Almería ligt op een 2 uur rijden van Granada en Malaga. Vanuit Brussel kan je een rechtstreekse vlucht boeken naar de luchthaven van Almería.

We bezochten de stad in maart 2018 samen met een vriendin. Op onze vlucht zat een hele groep wielertoeristen. Ik vermoed dat de regio dan ook een ideale uitvalsbasis is als fietsvakantie. Wijzelf waren net iets minder sportief en huurden een wagen.

De troeven van Almería 

Almería is nog niet toeristisch en dus niet te vergelijken met een stad als Barcelona.  Het culturele aanbod in de stad is natuurlijk niet zo groot als de toeristische steden, maar Almería daarentegen heeft dan weer heel wat andere troeven!

In het centrum bezochten we alvast het Alcazaba, één van de belangrijkste Arabische monumenten van het land. Vanuit Alcazaba zie je eveneens het Kasteel van San Cristobal. De toegang tot het Alcazaba is gratis en we konden meteen binnen! Geen rijen wachtenden voor je, niet drummen om een foto te trekken. Wat een zaligheid! Leuk detail: Hier werden onder andere opnames gemaakt voor de serie “Game of Thrones” alsook de film “Mega Mindy en het zwarte kristal”.

alcazaba2
Het Kasteel van San Cristobal

De Moorse invloeden trekken zich ook door wanneer we vlakbij het Alcazaba iets gingen drinken. Tetería Almedina, vlak tegenover de ingang van het Alcazaba, is een  ideale plek om even tot rust te komen. We namen plaats op het binnenplein en genoten van de Marrokaanse sfeer! Een aanrader: rghifa con chocolates (een mini-pannenkoek)!

Van het Alcazaba is het een 10-15 tal minuten wandelen tot het centrum van de stad. Onderweg kom je de kathedraal van Almería tegen. Het plein voor de kathedraal, met de prachtige palmbomen, is een parel op zich!

kathedraal.jpg

Natuur en stranden   

Uiteraard bleef ons bezoek niet bij het centrum van Almería. Wie van natuur houdt, dient zeker een bezoek te brengen aan het natuurgebied  Cabo de Gata – Nijar Natural Park.  Een ideale uitvalsbasis voor een wandeltocht! We verbleven in een appartement in het dorp Cabo de Gata op een half uurtje rijden van Almería centrum. Op geen 5 minuten rijden van ons appartement, kwamen we bij Salinas de Cabo de Gata, een plek waar, jawel, flamingo’s zaten! Helaas zaten ze wat ver om er een duidelijke foto van te nemen.

Antonio, een lokale barman, raadde ons aan om Playa de Mónsul te bezoeken. Eens aangekomen, begreep ik waarom… Het is één van de mooiste stranden die ik reeds zag in Spanje! Zoals je kan zien, kan je er heerlijk (en vooral rustig) genieten van een geweldig uitzicht.

playa de monsul

Op een half uurtje rijden vanuit Almería vind je het dorp Tabernas terug. In dit prachtige landschap werden enkele westernfilms opgenomen. Tijdens onze rit, kregen we meteen het gevoel dat we dit uitzicht ooit nog eens zagen… We zaten precies in Death Valley (West-USA)! Ben je hier nog nooit geweest? Dan is dit zeker een waardig alternatief! Wat een uitzicht!

tabernas1

Vanuit Tabernas gingen we te voet (korte, maar stijle weg omhoog) naar el Castillo de Tabernas. Boven was het genieten van het panoramische uitzicht!  Het is aangeraden een flesje water mee te nemen bij warme temperaturen.

Tot slot bezochten we ook nog Granada. Op nog geen twee uur rijden van Almería sta je in de stad. Het Alhambra, een middeleeuws paleis en fort, is één van de mooiste bouwwerken die ik al ooit zag. We bezochten de stad al eens in 2013. We kozen er dan ook voor  om deze keer de andere kant van de stad te zien. We wandelden naar boven, op zoek naar een mooie plaats met uitzicht op het Alhambra.

20180308_143731.jpg

Van hieruit wandelden terug naar beneden via de wijk Albaicín. Hier kan je opnieuw de Moorse invloeden terugvinden. Smalle straatjes, gezellige pleintjes en heel  winkeltjes. Een stad naar mijn hart!

REVIEW: Retroprints van Fotofabriek.nl

Ken je dat gevoel wanneer je een leuke foto wil trekken met een polaroid? Alles of niets. Je hebt maar één kans. En toch geeft zo’n polaroid dat extra cachet. Ik droom al jaren van zo’n camera, maar ik vind het persoonlijk veel geld kosten. Zeker voor iemand als mij die altijd de perfecte foto wil. Jep, ik ben zo’n type dat onderweg voortdurend foto’s trekt. En liefst nog 3 keer opnieuw om te zien of het nog beter kan…. Wel, dan is zo’n polaroid niet het beste fototoestel voor mij. Maar daar heb ik ondertussen een oplossing voor gevonden!

Twee vliegen in één klap!

De perfecte foto, maar toch in polaroid stijl. Dat zijn de retroprints van Fotofabriek.nl! Het concept is simpel. Je gaat naar de website van Fotofabriek.nl , je kiest voor het product ‘retroprints’ en je klikt ‘begin nu’. Niet moeilijk dus! Je kan zelf je eigen foto’s uploaden. Wat nog leuker is, is het feit dat je tekst, achtergrond of decoratie kan toevoegen. Pimp je foto op, vul de datum, locatie of evenement in van je foto. Je kiest je eigen lettertype, past de grootte aan. Je maakt er écht je eigen stijl van. Wil je ze eerder samenhouden? Kies dan voor de fotowaaier. 30 retroprints, in vierkant formaat, die samenblijven dankzij een clip!

Ik koos, uiteraard, voor vakantiekiekjes. Mijn werkbureau kon nog wel wat aankleding gebruiken. En wat leuker dan werken met een vakantiegevoel. Een rondreis door Thailand, die geweldige citytrip naar Parijs of de roadtrip door West-USA. Stuk voor stuk geweldige herinneringen, waar ik, telkens ik de foto’s terugzie, een geweldig gevoel van krijg. Het kriebelt alweer om een volgende vakantie te boeken!

Retroprints van Fotofabriek.nl

Fotofabriek.nl: De place-to-be voor fotoproducten

De retroprints zijn slechts een deel van het aanbod van Fotofabriek.nl . Fotoboeken, wanddecoratie, kaarten, agenda’s, … Noem maar op, je kan het vinden op hun website. Je maakt je eigen product, steekt het in je winkelmandje en rekent af. Enkele dagen later vind je het afgewerkte product in je brievenbus.

Qua service ben ik erg tevreden. Het pakket werd geleverd via PostNL. Ik werd correct op de hoogte gehouden waar mijn pakket was en wanneer het geleverd werd. Bestel je vanaf 35 euro, dan wordt je pakket gratis thuis geleverd. En wat me meteen opvalt is de transparantie rond de productietijd, verzendtarieven, … Per product weet je meteen wat je kan verwachten. De website is duidelijk opgebouwd, je weet meteen wat je kan verwachten en komt achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan.

Kortom: Ik ben alvast fan! Een tevreden klant bij!

Aan de slag!

Je hebt ongetwijfeld nog een heleboel foto’s op je GSM of camera staan waar nog niets mee is gebeurd. Hoe vaak zeg je: “Ik moet er eens werk van maken?” Wel: Blijf in je kot! Neem je foto’s erbij en ga aan de slag. Via deze link kom je meteen op de website. 1,2, starten maar!

Retroprints van Fotofabriek.nl

Waarom je Antwerpen-Noord moet bezoeken

Je kan er niet om heen. Antwerpen-Noord kwam de laatste maanden niet altijd positief in beeld. Autobommen, criminaliteit, drugs, … Voor velen een plek waar ze liever niet komen. Ik geef toe: Ik stond niet meteen te springen om deze buurt te leren kennen. Ik ken Antwerpen sowieso niet goed, ondanks het feit dat ik opgroeide in een gemeente in de Zuidrand. Echter over de 2060-wijk hoorde ik nauwelijks iets positiefs. En onbekend is onbemind…

Expeditie De Stad: Themawandelingen voor jong en oud!

Tijdens onze jaarlijkse teamdag zitten we samen te vergaderen, zetten we onze neuzen terug in dezelfde richting, en denken we beleidsmatig na over de toekomst van het Sociaal Werk binnen de veranderde samenleving en context. En waar kan je dit beter doen dan in een wijk waar men hier het hardst mee geconfronteerd wordt: Antwerpen-Noord.

Onze namiddagactiviteit bestond uit een stadswandeling. Via ‘Expeditie De Stad‘, een organisatie die themawandelingen organiseert in Antwerpen, werden we meegenomen in de ‘beruchte’ 2060 wijk.

Een eyeopener was het zeker. Een verrijking. Een opluchting om te zien hoeveel moois deze wijk te bieden heeft.

Eyecatcher van de buurt: De Willibrorduskerk

Kom je in de Kerkstraat, dan kan je er niet om heen. Een prachtige kerk: De Willibrorduskerk. Een parel. En dan blijkt dit ook nog de tweede grootste kerk in Antwerpen. Ja inderdaad, de eerste is zowaar de Kathedraal in Antwerpen! En van erfgoed gesproken: In deze kerk hangt zelfs een schilderij van Rubens.

Vlak voor de kerk word je getrakteerd op een mooi kunstwerk. Het ‘tapijt’ gecreëerd uit mozaïek. Een ontwerp van een student. Hoe dit tapijt er kwam, wordt uitgelegd tijdens de wandeling. Ook zal je zien dat er een tramkoker aangelegd is. Tot op heden blijft dit een droom om de tramkoker alsnog in gebruik te nemen.

Waarom je Antwerpen-Noord moet bezoeken

Mozaïekwandeling: leer de verhalen achter de tegels kennen.

70 prachtige stoeptegels. Elks met een eigen verhaal. Een verhaal over de buurt. En gemaakt door buurtbewoners. Je hebt de keuze: ofwel haal je de info op in Buurthuis Cortina, ofwel schrijf je jezelf in voor een gratis gegidste wandeling. Deze staat gepland op zondag 27 september 2020 of zondag 29 november 2020. Inschrijven voor deze gratis wandeling kan via deze link.

Je kan uiteraard ook kiezen om op een andere dag een gegidste wandeling aan te vragen. De prijs hiervoor bedraagt 75 euro voor een groep van maximum 20 personen. Boeken kan je via wijkcomite@willibrordus.be.

Discobaar A Moeder

Antwerpen-Noord, voor velen nog onbekend. Maar wanneer ik over Discobaar A Moeder spreek, wordt er wel al eens geknikt. Dit bekende duo is ondertussen een Antwerps fenomeen geworden. Entertainment ten top, amusement verzekerd. Wel, ja, dit duo groeide op in de 2060-wijk. Een buurt die hen nauw aan het hart ligt. En tijdens Kerkstraat Plage, een gratis stadsfestival in de wijk, komt dit duo al wel eens het beste van zichzelf geven.

Willebrorduswijk: internationaal gekend!

Internationaal gekend? Wel ja! Wie de film ‘Patser’ heeft gezien, weet misschien niet dat enkele scènes zijn opgenomen, in jawel, de Willebrorduswijk! Adil El Arbi en Bilal Fallah, de regisseurs, ook wel bekend van ‘Black’ en ‘Bad boys for life’, kozen deze buurt als filmlocatie. De film gaat tenslotte ook over 4 vrienden van het Kiel, een andere wijk in het Antwerpse, die snel rijk willen worden en leven als echte Patsers.

Madammen van 2060

Een sociaal-artistiek project dat vrouwen van de 2060 wijk in de kijker wil plaatsen. Volg hen via hun facebookpagina of instagram (@madammenvan2060). Ook in tijden van corona zitten deze madammen niet stil. Lees hun straffe initiatieven op hun pagina. Mooi wijkinitiatief en van emancipatie gesproken! Ik kan het alleen maar aanraden.

Zin in meer?

Prikkelde ik je enthousiasme over deze wijk? Heb je een ander beeld gekregen? Wel, dan is mijn missie geslaagd. Ik had alvast dit gevoel na een interessante stadswandeling. Mijn blik verruimd en het gevoel dat ik hier nog zal komen.

Uiteraard kunnen we niet om de problematieken heen. Doen alsof ze er niet zijn, zou hypocriet zijn. Maar misschien is het ook wel eens leuk om de buurt door een andere bril te bekijken. Uiteraard heeft elke stad zijn problematiek. Maar vergeet zeker ook niet alle mooie initiatieven te zien.

Laat me zeker weten als je interesse hebt. Hou me op de hoogte als je je inschreef voor de wandeling! Tenslotte is er toch niets leuker dan nieuwe plekken ontdekken?

B&B ’t Vèèrke – kindvriendelijk Bed and Breakfast op wandelafstand van Maasmechelen Village

Een B&B met een verhaal. Ja, daar houden we van. De namen van de kamers spraken me op voorhand al aan. De Mijnkamer sprak voor zich. In de streek van de mijnbouw konden we al vermoeden waarover dit ging. Maar vanwaar kamers ‘Poppies‘ en ‘Veerman‘ kwamen, was ons nog onbekend.

Martine en Bruno, de eigenaars, lieten bij onze boeking meteen weten dat een babybed en kinderstoel voorzien werden. Toch weer wat meer plek in de auto!

Tijdens één van onze vele gesprekken, kregen we wat meer info over de kamers. Persoonlijk, oprecht en ontroerend. Bruno werkte voordien in het leger en koos de naam Poppies om een wel zéér persoonlijke reden.

Hartsverwarmend, ontzettend gastvrij en topgidsen. Dat zijn Martine en Bruno. Wil je het volledige verhaal van de kamers? Bezoek dan zeker hun B&B!

Veerman kamer

Het gevoel van thuiskomen

Wat heerlijker dan na een stevige winterwandeling neerploffen in het salon? Helemaal voorzien voor de gasten! Steek gerust het haardvuur aan, lees een boek, speel een gezelschapsspel of geniet van een drankje uit de honesty-bar. Wij genoten alvast van twee gezellige avonden. Babyfoon in de buurt en lekker genieten van een drankje.

Ochtendstond heeft goud in de mond

Waar ik vaak het meest van geniet als we op vakantie gaan? Rustig ontbijten samen. Thuis neem je hier niet altijd voldoende tijd voor. En op vakantie gaat het allemaal wat meer à l’aise. Gevarieerd is het minste wat je kan zeggen van het ontbijt ! Vers fruit, yoghurt, brood, beleg, een eitje of wat zoetigheid … En op zondag een kleine verrassing!

Shoppen, cultuur of natuur? Alles kan!

Maar de B&B biedt niet alleen een lekker ontbijt of een mooie kamer. Ook de locatie is ideaal. Op wandelafstand vind je het shopping walhalla ‘Maasmechelen Village’ of natuurdomein Connecterra. Hou je van wat mijngeschiedenis ? Breng dan ook zeker een bezoek aan C-Mine! Aan fiets – en wandelpaden geen gebrek. Vraag Bruno gerust wat tips!

Breng zeker een bezoek aan het mooie Connecterra

Ons zie je hier alvast terug. Om nog meer te ontdekken van wat dit mooie Limburg te bieden heeft!

%d bloggers liken dit: