Milaan: More than fashion

Milaan, de stad van fashion, luxe en design. Niet bepaald ons ding. Maar wat heeft Milaan nog meer te bieden? Dat wilden we wél weten!

We boekten onze vlucht en vonden via Airbnb dit leuk appartement. We logeerden vlak bij het San Siro stadium. Dé plaats voor menig voetbalfanaat. Helaas was er tijdens ons verblijf geen wedstrijd.

De eigenaar van het appartement was een echte milanees, wat wil zeggen dat zijn voorouders afkomstig zijn uit Milaan. Dit in tegenstelling tot heel wat inwoners die naar Milaan kwamen omwille van werk of andere redenen. Bovendien had hij jaren in de keuken van een restaurant gewerkt. Handig voor enkele culinaire tips!

We trokken meteen de stad in. De metro is hier een zeer gebruiksvriendelijk vervoermiddel! Op geen 10 minuten stonden we in het centrum. We verzeilden als snel in de modestraaten van Milaan. De ene luxeboetiek na de andere! Als je Milaan bezoekt, kan je er niet over heen. Maar al gauw wilden we op zoek naar meer.

Kom van dat dak af!

We belanden bij de Dom van Milaan. Een indrukwekkende Duomo op een prachtig plein. We besloten een toegangsticket te kopen én ontdekte dat er een toegang was tot het dak van de Dom: doen! Op datzelfde plein zie je trouwens ook de Galleria di Vittorio Emanuele II, een winkelgalerij vol luxeboetieks. Iets te duur naar mijn smaak, maar wel een mooi gebouw!

20170904_212906.jpg

IMG_20170905_115446979_HDR.jpg

Castello sforzesco & Parco Sempione

Vakantie is voor ons ook genieten van kleine dingen. Een glaasje wijn drinken in een lokale wijnbar waarna we verder wandelen richting onze volgende bestemming: Castello sforzesco. Een prachtig kasteel in het midden van de stad. Kom je van de Piazza del Duomo, dan kan je het kasteel niet missen. Eens binnen, kom je op het binnenplein terecht. En daar stopt het niet bij… Achter het kasteel vind je Parco Sempione. De ideale locatie om even tot rust te komen. Gewoon een uur op een grasveld zitten en kijken naar een groep djembémuzikanten. Vanuit het park heb je een mooi uitzicht op de Arco della Pace (Boog van de Vrede). Deze triomfboog ligt in het midden van Piazza Sempione, een plein omringd door tal van restaurants. Wij kozen voor een goedkoop alternatief. Typisch italiaans, lekker en goedkoop: een pizza met zicht op het plein!

20170903_173934.jpg

Over kerken en binnenpleinen

Basilica di Sant’Ambrogio, Basilica di San Lorenzo Maggiore en het binnenplein van de Università Cattolica lieten me al snel de winkelstraten vergeten. Wat een parels!    

20170904_165331
Basilica di San Lorenzo Maggiore

IMG_20170904_174658812_HDR.jpg

Navigli 

Voor de echte milanese keuken moesten we bij restaurant Damm-atrà (Via Elia Lombardini 1) zijn. Hét restaurant waar Tiziano, de eigenaar van onze airbnb, jaren had gewerkt. Vooraleer we genoten van ons driegangenmenu, bezochten we de wijk Navigli. Hier komen locals en toeristen naartoe om te genieten van een aperitief of diner langs het water. De ideale plaats om je dag af te sluiten.

20170904_122507.jpg

Passie!                                                                                                                                         

Ik geef toe: Mode en luxe zijn niet aan mij besteed. Waar ik echter wel van kon genieten was het feit dat er nog echt een sfeer van romantiek hing. ’s Avonds komt iedereen mooi opgekleed buiten om te gaan dineren. Elegantie en passie zit duidelijk in de Italianen hun bloed. En tijdens onze metrorit naar het appartement werd me duidelijk dat de nacht nog jong was 😉.

Een gedachte over “Milaan: More than fashion

Geef een reactie